Αθήνα, 04.04.2011. Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, παρουσία του νέου Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Πέτρου Παναγιωτόπουλου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε συζήτηση για το μέλλον του ΣΑΕ, που όπως τόνισε ο κ. Δόλλης, επιθυμία όλων είναι να μετεξελίχθη σε ένα θεσμό αντάξιο των σύγχρονων αναγκών της Ομογένειας, σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ανανεωμένος θεσμός, που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία, θα συνεχίσει να είναι αρωγός της πατρίδας, ειδικότερα στη δύσκολη συγκυρία, με εδραιωμένη την αμφίδρομη σχέση.

Το μέλλον του ΣΑΕ, άλλωστε, θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Προεδρείου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, του Γενικού Διευθυντή της ΓΓΑΕ και του Προεδρείου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Ταμβάκης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του, εκφράζοντας τη βούληση όλων των Μελών του Προεδρείου να υπάρξει μία στενή συνεργασία μαζί του, στα θέματα που αφορούν τον απανταχού ελληνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ