φωτογραφία αρχείου

To ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του που κατοικούν μονίμως στο εξωτερικό και υπάγονται στο Υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αθηνών ότι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης όσων δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή δεν έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα στην Ελλάδα και πρόκειται να ανασταλεί σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν γνωστοποιήσει ένα απ΄τα δύο αυτά στοιχεία. Για το λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (wwwikagr) λειτουργεί ειδική εφαρμογή «Πληροφόρηση συνταξιούχων εξωτερικού», στην οποία οι συνταξιούχοι θα πρέπει να καταχωρούν τον Α.Μ.Κ.Α. και τον Α.Φ.Μ. καθώς και τα ζητούμενα ατομικά στοιχεία τους, από την οποία θα ενημερώνονται μεταγενέστερα και για την τακτοποίηση της πληρωμής της σύνταξής τους.

 

 

 

Για κάθε αναγκαία πληροφορία σχετικά με τον Α.Μ.Κ.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.amka..gr, ενώ στην περίπτωση που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α., θα πρέπει να μεριμνήσουν αμέσως για την έκδοσή του, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου απευθυνόμενοι σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (www.kep.gov.gr) ή στα Γραφεία Α.Μ.Κ.Α. που λειτουργούν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

 

 

 

Οι συνταξιούχοι που θα εκδώσουν Α.Μ.Κ.Α. πρέπει να δηλώσουν οπωσδήποτε ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα. Εάν δεν διαθέτουν κατοικία, θα πρέπει να δηλώσουν την ταχυδρομική διεύθυνση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αθηνών (Αγησιλάου 48, Τ.Κ. 10436 Αθήνα), ενώ, εάν η διαδικασία γίνεται μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, πρέπει να δηλωθεί η διεύθυνση κατοικίας του προσώπου αυτού.

 

 

 

Οι συνταξιούχοι που δεν  διαθέτουν Α.Φ.Μ. μπορούν να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού (Μετσόβου 4, Αθήνα, τηλ: 2108204606, 2108204648-9, fax: 2108204653, e-mail: doykatex@1850.syzefxis.gov.gr), είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία έκδοσης Α.Φ.Μ. και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

 

 

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Αθηνών (στοιχεία επικοινωνίας: Αγησιλάου 48, Τ.Κ. 10436 Αθήνα, τηλ:2105279945, fax: 2105279973, email: ika001synt@gmail.com).»

 

 

 

 

 

Ντύσσελντορφ,  24. Απριλίου 2013

 

 

 

 

 

Εκ του Γενικού Προξενείου

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 2308/1995, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η Κτηματολόγιο ΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών πινάκων και Διαγραμμάτων στους εξής ΟΤΑ: Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας του Νομού Θεσσαλονικής και στα εξής Τοπικά Διαμερίσματα: Αλεξανδρουπόλεως του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως του Νομού ΄Εβρου Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης του Νομού Ξάνθης, Δράμας του Δήμου Δράμας του Νομού Ξάνθης και Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς του Νομού Κιλκίς, όπου τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν και θα παραμείνουν αναρτημένα  επί δύο (2) μήνες στα Γραφεία Κτηματογράφησης, με  ημερομηνία έναρξης την 15η Απριλίου 2013.΄Οποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους εξωτερικού η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

 

 

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής για τους ανωτέρω ΟΤΑ είναι καταρχήν η 30η Απριλίου.

 

 

 

Η ίδια ημερομηνία ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης για τους ανωτέρω ΟΤΑ.

 

 

 

΄Ενα (1) μήνα μετά την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου  και στην καταχώριση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας στο Υποθηκοφυλακείο.

 

 

 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Ανάρτηση των στοιχείων αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: εκτός

 

 από την ανάρτηση συνολικά των Πινάκων και Διαγραμμάτων στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και την ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων του Κτηματολογικού Πίνακα και Διαγράμματος σε κάθε δικαιούχο, θα υπάρχει και ηλεκτρονική Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr. Συγκεκριμένα, μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει των προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν.

 

 

 

Ντύσσελντορφ,  18. Απριλίου2014

 

 

 

 Εκ του Γενικού Προξενείου

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ