Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Στην Συρία υπάρχουν «χιλιάδες» Ρώσοι στρατιώτες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζων Μπρέναν.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υλοποιεί την ατζέντα της Μόσχας με διάφορα μέσα. Το επιτυγχάνει αυτό με την χρήση των Μυστικών Υπηρεσιών, όταν επιδιώκει να συγκαλύψει τις ενέργειές του, αλλά συγχρόνως, δεν διστάζει να το πράξει αυτό ανοιχτά, μεταφέροντας χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες και εξελιγμένα οπλικά συστήματα στην Συρία», είπε ο Μπρέναν σε συνέντευξή του, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Βίζγκλιαντ», επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ria Novosti».
Ωστόσο, η Μόσχα έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι η Ρωσία «αποκλείει μια χερσαία επέμβαση στη Συρία, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Βίζγκλιαντ».
Η ρωσική εφημερίδα επισημαίνει, ότι «μετά την συμβολή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία, που έγινε κατόπιν έγγραφου αιτήματος της Συρίας, έχει αρχίσει μια τεράστια αντιρωσική εκστρατεία σε όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης», όπως τόνισε και η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.




