. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επέκρινε έντονα τον Ερντογάν για επιβολή δικτατορικού καθεστώτος στην Τουρκία και για την στήριξή του στους τζιχαντιστές, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα, αν τελικά έρθει στις ΗΠΑ, να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στην Άγκυρα, που μετέδωσαν τουρκικά και ξένα ΜΜΕ, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρίθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στις ΗΠΑ, ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια!
Όπως, μάλιστα, αναφέρουν τα ΜΜΕ, αποκλείστηκε κάθε επαφή του Τούρκου Προέδρου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.ipa-simaia
Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Πρόεδρου στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης και σύμβουλος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Alan Makovsky, ο Ερντογάν είναι ανεπιθύμητος για τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός διπλωμάτης επέκρινε έντονα τον Ερντογάν για επιβολή δικτατορικού καθεστώτος στην Τουρκία και απέκλεισε την πιθανότητα, αν τελικά έρθει στις ΗΠΑ, να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Ο Alan Makovsky, που εκφράζει την αμερικανική Κυβέρνηση, κατήγγειλε, ότι στην Τουρκία παραβιάζονται οι στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και μετά τα γεγονότα του Gezipark, έχει επιβληθεί δικτατορικό καθεστώς, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία, ότι στήριξε τους Τζιχαντιστές στα εγκλήματά τους στην Συρία.