Βερολίνο: Γράφει η Σταυρούλα Παπαδοπούλου. stavroula

Υγεία , το πολυτιμότερο και σημαντικότερο δώρο στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Για πολλούς όμως, η διατήρηση της είναι αβέβαιη και το μέλλον τους φαντάζει δύσκολο. Με την έλευση της κρίσης οι οικονομικοί μετανάστες αυξάνονται μέρα με την μέρα και η πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί είδος πολυτελείας και σταυρόλεξο. Σε αυτόν τον αγώνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών, συμμετέχουν δυναμικά και οι Γιατροί του Κόσμου μέσω μίας έρευνας, την Ευρωπαϊκή Έρευνα aMASE.

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα aMASE πραγματοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται με το συντονισμό του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως  θέμα την πρόσβαση οροθετικών και μη, μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπίσει τις δυσκολίες που πιθανόν αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα στην οποία μένουν όσο αφορά στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Σε αυτή την έρευνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ζουν μακριά από την πατρίδα τους, είναι άνω των 18 ετών , ζουν ή σχεδιάζουν να ζήσουν στην Ελλάδα πάνω από 6 μήνες. Μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου, θα συλλεχτούν πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών για όλους τους ανθρώπους, που είναι πιθανό να χρειαστούν υπηρεσίες υγείας στην Ευρώπη. Επίσης, θα μάθουμε και τι εμποδίζει τους μετανάστες να απευθυνθούν στις υπηρεσίες υγείας.

Θα ήταν χρήσιμο και θετικό όλοι όσοι διαμένουν στο εξωτερικό και έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με την ιατροφαραμκευτική μας περίθαλψη, να δαπανήσουν 15 λεπτά από τον χρόνο τους και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο της έρευνας aMASE. Μία κίνηση που θα βοηθήσει όλους τους μετανάστες να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην χώρα διαμονής τους και μία πιο εύκολη καθημερινότητα.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.amase.eu  και να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο. Το Ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ανώνυμα και κανένας δεν μπορεί να βρει την ταυτότητα του χρήστη που το συμπλήρωσε.

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ