-Βομβάρδισε στόχους στην πόλη Ράκα, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.
«Ο πρώτος στόχος, που καταστράφηκε, χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό Υπουργείο.gallia-shmaia-570
Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη, ενώ όπως ανέφεραν πηγές από την Ράκα, δεν σκοτώθηκε κανένανς πολίτης, αφού οι αεροπορικές επιθέσεις ήταν απολύτως στοχευμένες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι σίγουρο, ότι θα εντατικοποιηθούν με την συνδρομή και των Αμερικανών, κατόπιν της κοινής απόφασης, που πήραν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για ενίσχυση των στρατιωτικών τους δεσμών στην περιοχή και την καταστροφή του ISIS.
Η επίθεση των γαλλικών αεροσκαφών έγινε με τη συνεργασία των ΗΠΑ και αφετηρία ήταν τα αεροδρόμια της Ιορδανίας και των Αραβικών Εμιράτων, όπου εδρεύουν τα γαλλικά αεροπλάνα.