Οι πιο επικίνδυνες πόλεις της γηραιάς ηπείρου είναι το Κίεβο, το Βελιγράδι και η Σόφια, με την βουλγαρική πρωτεύουσα να κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», λίγες ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, η αμερικανική εταιρεία συμβούλων «Mercer» παρουσίασε την ετήσια λίστα της, που αφορά 230 πόλεις, που θεωρούνται επικίνδυνες για την ζωή των ανθρώπων,με βάση την εσωτερική σταθερότητα, τα επίπεδα της εγκληματικότητας και την απόδοση της επιβολής της τοπικής νομοθεσίας, σε σχέση με άλλες χώρες. Η λίστα εκπονήθηκε πριν από τις επιθέσεις των Βρυξελλών και ο κατάλογος περιλαμβάνει 17 πόλεις στην Ευρώπη, οι οποίες θεωρούνται λίαν επικίνδυνες για τους πολίτες. Προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνονται γερμανικές πόλεις στην λίστα αυτή, λένε οι Γερμανοί, που φοβούνται, όμως, ότι αργότερα η λίστα αυτή θα συμπεριλαμβάνει και γερμανικές πόλεις, όπου ζουν σε μεγάλα ποσοστά ξένοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Όπως αναφέρει η λίστα, οι πιο επικίνδυνες πόλεις της γηραιάς ηπείρου είναι το Κίεβο, το Βελιγράδι και η Σόφια, με την βουλγαρική πρωτεύουσα να κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ!

Τα Βαλκάνια αποτελούν εστία έντασης, κυρίως λόγω της φτώχειας, της ανέχειας, της εγκληματικότητας και της συνεχιζόμενης ανεργίας

Η ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται και αυτή στην κορυφή της λίστας, εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών, που είναι σε εξέλιξη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ το Βελιγράδι είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη, λόγω του βανδαλισμού, που εξαπλώνεται συνεχώς, καθώς και των πολλών ληστειών.
Η Σόφια, από την άλλη πλευρά, ευρίσκεται στην κορυφή, λόγω των ταραχών και των διαδηλώσεων, οι οποίες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην φτωχότερη χώρα της ΕΕ.
Οι πρωτεύουσες της Ρουμανίας και της Κροατίας κατατάσσονται στην 4η και 5η θέση αντιστοίχως, ενώ στην λίστα ακολουθούν πόλεις από χώρες της Βαλτικής.
Τα Βαλκάνια, όπως γίνεται κατανοητό, αποτελούν και πάλι εστία έντασης, κυρίως λόγω της φτώχειας, της ανέχειας, της εγκληματικότητας και της συνεχιζόμενης ανεργίας.
Πάντως, η Ελλάδα, παρά τα τεράστια προβλήματά της, «αντιστέκεται», σε σχέση με τους
βαλκάνιους γείτονες της και την «τρομοκρατημένη» Τουρκία.boulg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ