Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σκληρή κριτική στην επίσημη γερμανική πολιτική για το ελληνικό ζήτημα ασκεί, πλέον, μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ, που έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με την αδιάλλακτη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση, και την χώρα μας σε αλλαγή γεωπολιτικής πορείας.
Όπως επισημαίνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το επόμενο Εurogoup θα συγκληθεί μετά τις 6 Απριλίου, κάτι που σημαίνει, ότι στην πραγματικότητα θα είναι μετά τις 8 του ίδιου μήνα, καθώς στην ΕΕ περιμένουν με αγωνία την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα, όπου θα συναντηθεί για κρίσιμες συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να αναδείξει σημαντικές προτάσεις από την ρωσική πλευρά, όπως είναι η άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντας, συμφωνίες στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα, αλλά και πρόταση χρηματοδότησης, σε περίπτωση, που η Ελλάδα χρειαστεί εναλλακτική βοήθεια, από την στιγμή, που οι «Συμμαχοί» της και «Εταίροι» της την οδηγήσουν στην ταπείνωση και την χρεωκοπία.

“Ανοησία η γερμανική πολιτική, που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ, αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση”

Να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική, που ακολουθεί στην Ελλάδα καλεί ο Γερμανός αρθρογράφος Jakob Augstein, εγγονός του ιδρυτή του “Der Spiegel”, την Γερμανίδα Καγκελάριο με άρθρο του υπέρ της Ελλάδας στο γερμανικό αυτό περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας.
Με άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, ο γνωστός αναλυτής τονίζει, ότι η πολιτική του Βερολίνου, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει ρήγματα και έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης, που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της, ενώ αποκαλεί «ανοησία» την γερμανική πολιτική, που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ, αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.
Μάλιστα, η ίδια η Μέρκελ έχει επιτρέψει να γίνεται αυτή η υπονόμευση με δηλώσεις της, όπως εκείνη του 2011, που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές και ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου».OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Όμως, όπως λέει το περιοδικό, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες τον χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ