-Τα ΜΜΕ, οσο και οι πολίτες της Ελβετίας, επιθυμούν την αμεση αντίδραση του ελβετικού κράτους και εγκρίνουν την κινητοποίηση του στρατού της χώρας τους και την προστασία των συνόρων με τανκς, καθώς αυτή θεωρείται η πιο αποτελεσματική λύση!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Ελβετία παίρνει δραστικά μέτρα προστασίας, με σκοπό να “οχυρωθεί” και να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, καθώς οι ελβετικές Αρχές αναμένουν ραγδαία αύξηση των ροών αυτών προς τα σύνορά τους
«Αναμένουμε μεγάλη εισροή προσφύγων το καλοκαίρι. Αν η Αυστρία κλείσει τα σύνορά της, η Ελβετία θα είναι το μόνο πέρασμα για την βόρεια Ευρώπη. Αρχικά, πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά ο Νόρμαν Γκόμπι (Norman Gobbi), επικεφαλής των Αρχών Ασφαλείας στο Καντόνι Τιτσίνο (Ticino) της Ελβετίας.
Εδώ και καιρό η Ελβετία παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ελβετικού Τύπου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και ο στρατός της χώρας.

elvetia_ellada_414904215

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, ότι τα ελβετικά τανκς θα παραταχθούν στα σύνορα, για να εμποδίσουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων, αφού ο βασικός
σκοπός των Αρχών είναι η αποτροπή και η απαγόρευση της εισόδου σε λαθρομετανάστες.
«Οι πρόσφυγες βρίσκονται ήδη έξω από τα σύνορα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή επίθεση των μεταναστών» σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα “Blick”, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα πρόκειται να συμβούν.
Όμως, τόσο τα ΜΜΕ, οσο και οι πολίτες της Ελβετίας, επιθυμούν την αμεση αντίδραση του ελβετικού κράτους και εγκρίνουν την κινητοποίηση του στρατού της χώρας τους και την προστασία των συνόρων με τανκς, καθώς αυτή θεωρείται η πιο αποτελεσματική λύση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ