(c) ellinikignomi.eu

Δημήτρης Στρατούλης, Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: “ΗΠΑ και Kίνα έχουν μπει στο «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης .H μη λύση θα φέρει γεωπολιτικές συνέπειες”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Δριμύτατη επίθεση, η οποία ξενίζει, σε ότι αφορά το εύρος της, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνίζοντας χαρακτηριστικά: «Συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν την νέα ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας, όμως, όχι με την ελληνική Κυβέρνηση και με την Ελλάδα, αλλά παίζοντας με την Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης».
Ο κ.Τσίπρας εκτιμά, ότι στόχος του Βερολίνου δεν είναι απλά μία ικανοποιητική για το ίδιο λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά να επιφέρει καίριο πλήγμα και να πλήξει ευθέως την αριστερή κυβέρνηση, ακόμη και ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες της Ένωσης, στις οποίες αναπτύσσονται δυνάμεις ανατροπής της επιβαλλόμενης από την Γερμανία, λιτότητας.
Πάντως, το ύφος του Πρωθυπουργού και το περιεχόμενο της δήλωσής του προκαλεί έκπληξη, γιατί γίνεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία υποτίθεται θα πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις εκατερωθεν, προκειμένου να υπάρξει μια καταρχήν λύση.
Αυτό δε σημαίνει, ότι από σήμερα και τις επόμενες 48 ώρες δεν θα υπάρξει μια εξέλιξη, που θα συμβιβάζει τις εκατέρωθεν απόψεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.tsipras
Πάντως θυμίζει την δηλωση Σόϊμπλε της περασμένης Δευτέρας, που ήταν προοίμιο του “ναυαγίου” του Eurogroup.
Eν τέλει, τι πραγματικά κρύβει η δήλωση και η σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και ειδικοτερα κατά της γερμανικής κυβέρνησης, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες.

“Οι ΗΠΑ και η Kίνα έχουν μπει στο «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης .H μη λύση θα φέρει γεωπολιτικές συνέπειες”

Δήλωση-βόμβα είχαμε και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, που είπε, ότι «ΗΠΑ και Kίνα έχουν μπει στο «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης .H μη λύση θα φέρει γεωπολιτικές συνέπειες»
Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” μίλησε για την διαπραγμάτευση και αποκάλυψε τα εξής:
«Ο κ. Σόϊμπλε παρουσιάζεται κάθετος, άλλες χώρες, όμως, της ευρωζώνης έχουν μπει ήδη σε κουβέντα με την Κυβέρνησή μας για μια αμοιβαία επωφελή λύση με τα δύο βασικά χαρακτηριστικά, ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο και δεν θα υπάρχει τρόϊκα. Εμείς έχουμε αρκετά ισχυρά όπλα. Είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα διαπραγματεύεται. Πάντα μέσα σε μία σκληρή διαπραγμάτευση τα ‘’όχι’’ παίζουν τον ρόλο τους και ο λαός μας μεγαλούργησε όταν είχε να επιλέξει ανάμεσα στην υποχώρηση και μια αξιοπρεπή στάση. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ήδη και θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα διαπραγματευτικά μας όπλα», σχολίασε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:
«Στο παιχνίδι, σε σχέση με την σκληρή διαπραγμάτευση, έχουν μπει και γεωπολιτικοί παίκτες με μεγάλη σημασία, η Αμερική και η Κίνα. Και αυτό το κάνουν, γιατί έχουν διδαχθεί από την Ιστορία, ότι στην Γερμανία, όταν επικράτησαν ιδεολογικές εμμονές, η Γερμανία κατέστρεψε, όχι μόνον την Ευρώπη αλλά και τον εαυτό της».
«Δεν μας αγάπησαν οι ΗΠΑ και η Κίνα ξαφνικά. Ξέρουν, ότι η όποια σύγκρουση, αν δεν υπάρξει λύση, έχει πάρα πολλές γεωπολιτικές “ουρές”. Η Στρατηγική σημασία της χώρας μας, με την κατάσταση, που επικρατεί, έχει αυξηθεί. Ενώ είμαστε αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, έχουμε εξελιχθεί λόγω γεωπολιτικής θέσης, να κάνουμε μεγάλη ανατροπή», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
«Έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση, ότι με τα εργαλεία, που διαθέτουμε, τα διαπραγματευτικά μας όπλα, την στήριξη του ελληνικού λαού, θα τα καταφέρουμε», είπε ακόμα ο κ. Στρατούλης.
Σχετικά με το αν υπάρχει plan B, ο ίδιος σημείωσε: «Το πλάνο μας, είναι το πλάνο Α. Δεν υπάρχει ούτε B, ούτε C. Ο Κοέλιο έλεγε, ότι όταν παλεύεις έναν στόχο πολύ, όλο το σύμπαν σε βοηθά να τον κατακτήσεις. Όλα αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με λογιστικές μεθόδους, αλλά λογιστικά. Δεν απέκλεισα τίποτα, όλα τα εργαλεία που έχουμε θα τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτή είναι η στρατηγική μας, εγκεκριμένη από τον ελληνικό λαό. Δεν θα κάνουμε πίσω από αυτή την διαπραγματευτική θέση. Τις γέφυρες πίσω μας τις γκρεμίσαμε, τα πλοία τα κάψαμε. Μία επιλογή έχουμε, να βγάλουμε την θηλιά από τον λαιμό των Ελλήνων πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ