« Ενώ στην Λέσβο, περιμένουν με ανυπομονησία επιπλέον προσωπικό, όπως έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες, γίνονται συνεχείς αλλαγές σχεδίων και οδηγιών, με τρόπο, που κανείς δεν γνωρίζει, τι ακριβώς να κάνει»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

H αμείωτη ροή προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, παρά τους ελέγχους της Frontex και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, επιβεβαιώνουν, ότι η Συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία εξακολουθεί προς το παρόν να μένει στα χαρτιά!
Η ισπανική εφημερίδα «El Pais», σε χθεσινό της άρθρο, κάνει λόγο για χάος και αυτοσχεδιασμό την πρώτη ημέρα συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, τονίζοντας, ότι περισσότεροι από 870 μετανάστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά.PROSFIGES
Εκτός, όμως, από τις αμφιβολίες και τον σκεπτικισμό σχετικά με την Συμφωνία, αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, σημειώνει η «El Pais», είναι, τι θα γίνει με τους περισσότερους από 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων.
Χωρίς προσωπικό

«Περιμένουμε το προσωπικό, που μας έχουν υποσχεθεί, προκειμένου να γίνει γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση των αιτήσεων ασύλου και γι’ αυτή την διαδικασία λείπουν Μεταφραστές, Δικηγόροι και Αστυνομικοί»

Κατά το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, στην Λέσβο, περιμένουν με ανυπομονησία επιπλέον προσωπικό, όπως έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες (4.000 ειδικοί, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ή 2.300 σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό).
Όπως σημειώνει πηγή στην Αστυνομία, στη Μυτιλήνη, που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, «η Συμφωνία τίθεται σήμερα (χθες) σε ισχύ, όμως δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε μόνοι μας, ούτε ξέρουμε, πώς θα γίνει πρακτικά.
«Περιμένουμε το προσωπικό, που μας έχουν υποσχεθεί, προκειμένου να γίνει γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση των αιτήσεων ασύλου και γι’ αυτή την διαδικασία λείπουν Μεταφραστές, Δικηγόροι και Αστυνομικοί», αναφέρει.
Την αποδιοργάνωση επιβεβαιώνουν και δύο εργαζόμενοι του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που σημειώνουν, ότι «γίνονται συνεχείς αλλαγές σχεδίων και οδηγιών, με τρόπο, που κανείς δεν γνωρίζει, τι ακριβώς να κάνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ