«Ελληνική Λέσχη Βιβλίου»: Πρωτοβουλία για την δημιουργία 20 Δανειστικών Βιβλιοθηκών σε ισάριθμα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξι νομών της χώρας μας

– Η δράση «Δημιουργία ποιοτικών δανειστικών βιβλιοθηκών σε 20 σχολεία της Ελλάδας» έχει συνολικό προϋπολογισμό 35.000 χιλιάδων ευρώ και θα καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 1.676 μαθητών Δημοτικών, 655 μαθητών Γυμνασίων- Λυκείων και 235 εκπαιδευτικών ανά σχολική χρονιά!

Μέχρι το τέλος του έτους θα «τρέχει» στην πλατφόρμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας η καμπάνια -με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου (ΕΛΒΙ)- για την οικονομική ενίσχυση της δημιουργίας 20 Δανειστικών Βιβλιοθηκών σε ισάριθμα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξι νομών της χώρας μας και συγκεκριμένα των νομών Χίου, Κυκλάδων, Δράμας, Ημαθίας, Πέλλας και Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που θέλει να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 1.676 μαθητών Δημοτικών, 655 μαθητών Γυμνασίων- Λυκείων και 235 εκπαιδευτικών ανά σχολική χρονιά.
Η δράση «Δημιουργία ποιοτικών δανειστικών βιβλιοθηκών σε 20 σχολεία της Ελλάδας» έχει συνολικό προϋπολογισμό 35.000 χιλιάδων (έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 4 χιλιάδες ευρώ).
Η ΕΛΒΙ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προσφέρει στους υποστηρικτές της δράσης δωρεάν κάρτα μέλους για ένα έτος στην ποιοτική δανειστική βιβλιοθήκη της. Η ΕΛΒΙ είναι εθελοντικός, πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1977 (www.elbi.gr). Οι πόροι της προέρχονται από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες και διοργάνωση εκδηλώσεων. Διαθέτει
δανειστική βιβλιοθήκη και πραγματοποιεί βιβλιοφιλικές δράσεις με στόχο την προώθηση του ποιοτικού βιβλίου.
Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι 1676 μαθητές Δημοτικών, 655 μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων, οι γονείς των μαθητών, 235 εκπαιδευτικοί, ανά σχολική χρονιά.
Οι βιβλιοθήκες θα δημιουργηθούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 νομών της χώρας. Τα σχολεία, που έχουν επιλεγεί, είναι:
Νομός Δράμας:
Δημοτικά Ν. Αμισού, 1ο & 2 ο Καλαμπακίου, Γυμνάσια Κυργίων & Σιταγρών.
Νομός Δωδεκανήσου:
Δημοτικά 1ο, 2ο & 6ο Κω, Γυμνάσια Κέφαλου, Εσπερινό Κω & 2ο Κω.
Νομός Ημαθίας:
Δημοτικό Μακρυχωρίου
Νομός Κυκλάδων:
Δημοτικό Κύθνου, Γυμνάσιο-Λύκειο Κύθνου
Νομός Πέλλας:
4ο Δημοτικό Αριδαίας
Νομός Χίου:
Δημοτικά Θολοποταμίου, Αγ.
Γεωργίου, Βολισσού & Οινουσών, Γυμνάσιο-Λύκειο Οινουσών.
ΤΣημειώνεται, ότι τα σχολεία αυτά επιλέχθηκαν μετά από διερεύνηση των τοπικών συνθηκών και των ειδικών αναγκών τους.