Είμαι σκέτο παιδί!

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις Πατάκη

Ο Νικόλας έχει μπερδευτεί και πολύ μάλιστα. Τελικά, είναι μεγάλος ή μικρός; Από τη μία, οι γονείς του τον θέλουν μεγάλο και, από την άλλη, μικρό.  Στη στιγμή τον ‘ψηλώνουν’ και γίνεται ολόκληρος άντρας. Και εκεί που συνηθίζει στην ιδέα, ξαφνικά μικραίνει και γίνεται μικρό παιδί. Επιτέλους, τι είναι τελικά; Την απάντηση τη βρίσκει ο ίδιος, ο ήρωάς μας: Είναι σκέτο παιδί!

Μια πολύ όμορφη ιστορία που μας περιγράφει την καθημερινότητα ενός επτάχρονου που αγωνιά να μεγαλώσει αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνει τα πάντα σαν μικρό παιδί. Σε αυτό το ηλικιακό παιχνίδι συμβάλλει και το οικογενειακό του περιβάλλον, αναλόγως την περίσταση.  Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ που μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ακριβώς όπως είναι, ξεκάθαρα και αληθινά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δάφνη η Μονακριβούλα!

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

 

Η Δάφνη έχει πολλά ονόματα. Ηλιαχτίδα, Πριγκίπισσα και Δροσοσταλίδα είναι μερικά από αυτά. Το πιο εύστοχο, βέβαια, είναι το Μονακριβούλα. Ναι, ναι, πολύ σωστά! Είναι η Δάφνη η Μονακριβούλα.

Έχει και ένα μοναδικό δωμάτιο με υπέροχα έπιπλα, φοβερά παιχνίδια, καταπληκτικές ζωγραφιές στους τοίχους και τα πιο ωραία αστέρια στο ταβάνι. Είναι σίγουρα πολύ τυχερή που είναι η «Μονακριβούλα» των γονέων της.

Τι γίνεται, όμως, όταν υπάρξουν νέες αφίξεις και καταφθάσει το νέο μονάκριβο αδερφάκι της; Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται και… μοιράζονται μέχρι και οι μαμά και ο μπαμπάς.

Ένα τρυφερό βιβλίο για την αδελφική αγάπη, την ανοιχτή αγκαλιά. Μια ιστορία που βλέπουμε τις αξίες του να μοιράζεσαι και την ομορφιά όταν ‘ταξιδεύεις’ με παρέα.

 

 

 

 

 

 

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου