Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα, δήλωσε, ότι
“ο στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να άρουμε το καλοκαίρι τις κυρώσεις, επειδή η διαδικασία θα έχει τηρηθεί”. Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, η αναφορά αυτή του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών έγινε σε Γάλλους επιχειρηματίες, θέτοντας, βέβαια, την προϋπόθεση εφαρμογής των συμφωνιών, που υπογράφηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις αρχές του 2015, με σκοπό την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας, τον Μάρτιο του 2014. Οι κυρώσεις παρατάθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου για άλλους έξι μήνες. Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει επιβάλλει εμπάργκο στα περισσότερα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, κάτι που πλήττει σκληρά και τους Γάλλους αγρότες.

“Η Γαλλία, με την κίνηση αυτή, φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για άρση των κυρώσεων προς την Ρωσία”

Κατά τις εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών, η Γαλλία, με την κίνηση αυτή, φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για άρση των κυρώσεων προς την Ρωσία. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αναλυτές, είναι παράδοξο, χώρες, που αναζητούν συμμαχία, προκειμένου να πολεμήσουν από κοινού την μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή, που λέγεται ISIS, να συντηρούν καθεστώς κυρώσεων η μια απέναντι στην άλλη. Ήταν σχεδόν έξω από κάθε λογική η παράταση κυρώσεων για ένα ακόμα εξάμηνο στην Ρωσία, λόγω της Ουκρανίας, σε περίοδο, που αναζητείται κοινή προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ