-Σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς, οι Τούρκοι, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, θέλουν να «επιστρέψουν» στα Βαλκάνια για να αποτελέσουν «ανάχωμα» στην ρωσική επιρροή.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν τουρκικά και άλλα ξένα δημοσιεύματα, η Γερμανία και η Τουρκία έχουν δημιουργήσει, στα πλαίσια του περιβόητου σχεδίου «Sherpa», έναν νέο μηχανισμό για τον «κοινό αγώνα» τους κατά της τρομοκρατίας, καθώς οι Κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών ευρίσκονται σε πλήρη συντονισμό, σε ότι αφορά τα Υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.
Η απόφαση για τον διορισμό συνδέσμων των δύο χωρών έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ και τον Τούρκο ομόλογό του, Efkan Αla.turkey
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου γερμανοτουρκικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 22 Ιανουαρίου. Στο συμβούλιο αυτό προήδρευσε από κοινού η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. «Το πρώτο διακυβερνητικό συμβούλιο είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Κατά την γνώμη μου, το πιο σημαντικό από όλα, είναι η νέα δυναμική, που έχει δοθεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά την συνάντηση αυτή», είπε ο Γερμανός Πρεσβευτής, Martin Erdmann, στην Τουρκία, δίνοντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Hürriyet Daily News».

Στην συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, σε σχέση και με την χώρα μας και ελήφθησαν αποφάσεις, που όμως δεν ανακοινώθηκαν

Επίσης, οι Μυστικές Υπηρεσίες των δύο χωρών ευρίσκονται σε πολύ στενή συνεργασία εδώ και μεγάλο διάστημα, λόγω της παρουσίας γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία, οι οποίες συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του ISIS. Στην συνάντηση αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα σε σχέση με την χώρα μας και ελήφθησαν αποφάσεις, που όμως δεν ανακοινώθηκαν.
Αυτό δείχνει και το γεγονός, ότι αμέσως μετά ξεκίνησε ένα αφόρητο «πρεσάρισμα» στην ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να δεχθεί αυτη τις περιβόητες κοινές περιπολίες του τουρκικού και ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο πέλαγος.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, οι πιέσεις αυτές, που εκπορεύονται από το Βερολίνο, μεταφράστηκαν σε δήθεν πρόταση Βέλγου Υπουργού, που ζήτησε την δημιουργία υπερκέντρου 400.000 προσφύγων στην Αθήνα, κατι, που συνιστά ένα παρανοϊκό και απαράδεκτο σχέδιο μετεγκατάστασης τόσων χιλιάδων μεταναστών σε μια μικρή και οικονομικά καθημαγμένη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα.

Οι Γερμανοί διεμήνυσαν στους Τούρκους, ότι δεν υπάρχει το φαινόμενο της «ισλαμοφοβίας» στην Γερμανία(!!)

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι αυτοί αναλυτές, το διακύβευμα είναι να «πειστεί» η ελληνική κοινή γνώμη να ικανοποιήσει το «βρώμικο» τουρκικό σχέδιο, το οποίο αποσκοπεί στην «άλωση» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του ISIL, η Γερμανία και η Τουρκία συμφώνησαν σιωπηρώς και για την εξολόθρευση, που διεξάγει ο τουρκικός στρατός εναντίον των Κούρδων, αφού, μάλιστα, και οι δύο χώρες «βάφτισαν» το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση.
Επίσης από την πλευρά τους οι Γερμανοί διεμήνυσαν στους Τούρκους, ότι δεν υπάρχει φαινόμενο «ισλαμοφοβίας» στην Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό Πρέσβη στην Τουρκία, ο οποίος δήλωσε, ότι οι δραστηριότητες ορισμένων ακροδεξιών ομάδων δεν αντανακλούν στο γενικότερο περιβάλλον σε ολόκληρη την χώρα.
«Ρίξτε μια ματιά στην Γερμανία, και θα δείτε, πόσες εκατοντάδες τζαμιά υπάρχουν!. Ρίξτε μια ματιά, να δείτε, πόσα εκατομμύρια μουσουλμάνοι είναι σε θέση να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα εμπόδιο» είπε ο Γερμανός Πρέσβης Erdmann.
«Αν κάποιες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως η οργάνωση «Pegida», διαδηλώνουν σε μία μόνον πόλη, στην Δρέσδη, αυτό δεν γενικεύεται για το σύνολο της Γερμανίας», κατέληξε ο ίδιος .

Προωθούνται τα σχέδια των Τούρκων, οι οποίοι, με τις «ευλογίες» του Βατικανού, των ΗΠΑ και των Γερμανών, «επιστρέφουν» στα Βαλκάνια για να αποτελέσουν «ανάχωμα» στην ρωσική επιρροή

Κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτων, φαίνεται, ότι, ούτε και ο ίδιος ο Γερμανός Πρέσβης έχει συνειδητοποιήσει, τι ακριβώς γίνεται στην χώρα του, την Γερμανία, ίσως επειδή ζει στην Τουρκία, αλλά ούτε ξέρει και το πόσο ταχύτατα αναπτύσσονται οι νεοναζί, οι οποίοι σύντομα θα πολλαπλασιαστούν σε εκατομμύρια μετά τα «καθημερινά εγκλήματα», που διαπράττουν οι «μετανάστες» στην χώρα του.
Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν, ότι η ουσία είναι, ότι γίνεται προσπάθεια να προωθηθούν τα σχέδια των Τούρκων, οι οποίοι, με τις «ευλογίες» του Βατικανού, των ΗΠΑ και φυσικά των Γερμανών, «επιστρέφουν» στα Βαλκάνια για να αποτελέσουν «ανάχωμα» στην ρωσική επιρροή, ειδικά το τελευταίο διάστημα.
Η αποχώρηση /απόσυρση των Αμερικανών από την περιοχή μας, ανήγαγε την Τουρκία ως τον «χωροφύλακα» των Βαλκανίων. Μία τέτοια εξέλιξη, άλλωστε, θα βοηθούσε τα μέγιστα και την Γερμανία στα δικά της γεωπολιτικά σχέδια.
Όμως, όπως προβλέπουν οι ίδιοι αναλυτές, όλα αυτά θα αλλάξουν σύντομα, καθώς η Ρωσία, που για το δικό της συμφέρον, «κατέβηκε» στην ίδια περιοχή, θα ανατρέψει όλα τα σχέδια και τα πλάνα των Γερμανών, του Βατικανού, της Τουρκίας και των ΗΠΑ .