στη φωτό απεικονίζονται από αριστερά, ο κ. Ντόκος η κυρία Πρόξενος και ο κ. Γκίνης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και πολυσήμαντη συνάντηση πραγματοποίησε η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία  Ευρώπης εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ντόκο και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Θωμά Γκίνη, με την Γενική Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου του Düseldorf κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου στις 12 – 10 – 2020.
(στη φωτό απεικονίζονται από αριστερά, ο κ. Ντόκος η κυρία Πρόξενος και ο κ. Γκίνης)

Ο λόγος της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης η οποία διήρκησε τρις ώρες μετά από αίτημα της Π.Ο.Ε. , ήταν ορισμένα ενδιαφέροντα θέματα, όπως η δύσκολη  πορεία των Ηπειρωτικών Συλλόγων με την κρίση που δημιουργεί ο Κορονοϊός, η καλύτερη διαχείριση θεμάτων που αφορούν την Νεολαία της Ομογένειας και προτάσεις για την εντονότερη δράση της ελληνικής Ομογένειας γενικότερα προς όφελος της πατρίδας μας στα οποία η Παν. Ομ. Ευρώπης θεώρησε χρήσιμο να έχει την άποψη και την γνώμη της Προξενικής Αρχής η οποια εκπροσωπεί τη Χώρα μας. 

Στο αίτημα μας η κυρία Παπακωνσταντίνου ανταποκρίθηκε άμεσα και κάλεσε τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα σε κατ ιδίαν συζήτηση ώστε αφενός μεν να συζητήσουμε διεξοδικά τα θέματα και αφετέρου δε, να μας ενημερώσει για τις επόμενες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το Ελληνικό Προξενείο του Düsseldorf με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως η προβολή της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, η συμμετοχή ηπειρωτικών επιχειρήσεων στην επικείμενη έκθεση ΑNUGA 2021, το πρόγραμμα Ελλάδα 2021, και η αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών στις οποίες συμμετείχαν οι συμπατριώτες μας αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.  Σχετικά με την Ήπειρο μας είπε.
<< Μαζί με την Περιφέρεια, προγραμματίζουμε να  γίνουν σε όλα τα διαμερίσματα της Ηπείρου, δυναμικές προβολές για τον τουρισμό, τα Ηπειρωτικά Προϊόντα, τις φυσικές ομορφιές  και άλλα, από γερμανικά ΜΜΕ κλπ.>> Περισσότερα για το θέμα αυτό θα πληροφορηθούμε από το Δελτίο το οποίο θα εκδοθεί από το Προξενείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε επίσης η κυρία Πρόξενος για την Νεολαία όλων των  Συλλόγων η οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί, τόσο στα Διοικητικά Συμβούλια όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις σημειώνοντας ότι είναι τα στολίδια μας και αποσπούν την προσοχή και τον θαυμασμό από το γερμανικό Κοινό όταν εμφανίζονται με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές από τις διάφορες περιοχές της Χώρας μας και ως παράδειγμα ανέφερε την εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Düsseldorf, όπου όλοι θαύμασαν την Νεολαία του Ηπειρωτικού Συλλόγου <<Δωδώνη>> του Düsseldorf και των Πόντιων!
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, ευχαριστεί θερμά την κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, για την αμέριστη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον της πρός τους φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στην περιοχή της και για την ευγενικότατη φιλοξενία της.

Από το γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε

Ο Γενικός Γραμματέας
Θωμάς Γκίνης