Για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ελληνικών και ξένων Υπηρεσιών για τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα από επενδύσεις στο εξωτερικό!
– Προκειμένου να καταπολεμηθεί διασυνοριακά η φοροδιαφυγή και η απόκρυψη εισοδημάτων και το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος με διάφορες μεθόδους. εμπλουτίζεται η λίστα των συνεργαζομένων κρατών με 21 επιπλέον χώρες!
-Οι χώρες, με τις οποίες θα συνεργάζεται πλέον η Ελλάδα στον τομέα αυτόν θα φθάσουν το 2018 συνολικά τις 38!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Σύμφωνα με Απόφαση, που υπέγραψε η Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ενεργοποιείται η Συμφωνία μας με τον ΟΟΣΑ για την ανταλλαγή πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα από επενδύσεις στο εξωτερικό, ενώ προχωρά η ένταξη όλων των χωρών στο σχέδιο της διασυνοριακής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος!
Στα πλαίσια αυτά, εμπλουτίζεται η λίστα των κρατών, που αφορά την ανταλλαγή των πληροφοριών αυτών με 21 επιπλέον χώρες. Έτσι, οι χώρες σε όλο τον κόσμο, με τις οποίες θα συνεργάζονται πλέον οι ελληνικές Υπηρεσίες, θα φθάσουν συνολικά το 2018 τις 38.
Η ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνεται μέσω στοιχείων του ΟΟΣΑ και στην πράξη αυτό σημαίνει την ενεργοποίηση της Συμφωνίας, που έχει υπογραφεί, ώστε να ενταχθούν σταδιακά στο σχέδιο όλες οι χώρες του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί διασυνοριακά η φοροδιαφυγή και η απόκρυψη εισοδημάτων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με διάφορες μεθόδους.
Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την πρόσφατη απόφαση διευρύνεται ο κατάλογος των χωρών.
Με δεδομένο, ότι ο φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην Ελλάδα το σύνολο του εισοδήματος, που αποκτά σε κάθε μέρος του πλανήτη, η λήψη των σχετικών πληροφοριών, μέσω της πλατφόρμας του ΟΟΣΑ, θα χρησιμεύσει για να εντοπισθούν εισοδήματα που αποκτώνται στο εξωτερικό και δεν δηλώνεται. Εκτός από τόκους, στο εισόδημα αυτό περιλαμβάνονται ακόμη
μερίσματα, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από καταπιστεύματα κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ