Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ετοιμο σχέδιο για εκ νέου προσφυγή στην κάλπη έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση, που οι εταίροι μας στο προσεχές Eurogroup απορρίψουν το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης και μας εκβιάσουν με οικονομική ασφυξία και χρεωκοπία.
Σ΄αυτή την περίπτωση ο κ. Τσίπρας μελετά με προσοχή τις εισηγήσεις για προσφυγή σε νεες βουλευτικές εκλογές, που του έχουν υποβάλει σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες του, με στόχο να αυξήσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματός του κοντά στο 45%, αποκτώντας άνετη αυτοδυναμία. Η εκ νέου προσφυγή στην κάλπη αποτελεί μια πολύ πιθανή εξέλιξη, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία της μεγάλης αδυναμίας, στην οποία βρίσκεται, τόσο η ΝΔ, όσο και τα υπόλοιπα αντίπαλα στον ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακά κόμματα.orkomosia1
Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, ότι οι εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να επιφέρει εκλογική συντριβή των μνημονιακών κομμάτων και να προβληματίσει τους εταίρους μας, και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, θέτοντάς τους ενώπιον του διλήμματος, πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν στο εξής απέναντι στην Ελλάδα, για να μην καταστήσουν τελικά την χώρα μας σε εχθρικό γι’ αυτούς έδαφος.