Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Περσπέκτιβ» – Μια διαφορετική παράσταση1

13.04.2018 @ 20:00

15€

Η ομάδα ενηλίκων του Δημιουργικού Κέντρου Δράματος και Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Είδα Φως και Μπήκα, η Κλασσική Επανάσταση της Νεφέλης» που παρουσίασε το 2017, ανεβάζει φέτος στη σκηνή κάτι διαφορετικό.

Πρόκειται για το «Περσπέκτιβ» σε σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα. Είναι μια αυτοσχέδια παράσταση, όπου η ιδέα βασίζεται στην προοπτική της ζωής που μας διαφεύγει, όταν χανόμαστε στην καθημερινότητα μας και δεν αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας.

Είναι μικρές ιστορίες ανθρώπων, που βιώνουν την πραγματικότητα σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«Η καινούργια δουλειά της ομάδας εστιάζει σε μικρές καθημερινές σκηνές της ζωής μας που για όλους λίγο πολύ θα είναι αναγνωρίσιμες,» λέει ο Στάθης Γράψας, προσθέτοντας: «Ο στόχος εδώ είναι να προβάλουμε αυτή την συμπεριφορά μας προς τα έξω, έτσι ώστε να δούμε καλά όλοι πόσο έχουμε παραστρατήσει από την ουσία της ύπαρξης που είναι η ελευθερία. Καμιά φορά κοιτάζοντας στον καθρέφτη και πίσω από την εικόνα που βλέπουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα βαθύτερα θέματα που μας επηρεάζουν.

»Αυτές οι μικρές σκηνές έρχονται σε αντιπαράθεση με εικόνες από τον κόσμο γύρω μας που ενώ τις βλέπουμε κάνουμε σαν να μην υπάρχουν. Σίγουρα δεν μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ή να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει στον συνάνθρωπό μας στην άλλη άκρη του κόσμου, μπορούμε όμως να έχουμε άποψη γι’ αυτό κι έτσι το βίωμα του άλλου γίνεται μάθημα για μας και να αλλάξουμε την προοπτική που ζούμε τη ζωή μας, το ‘Περσπέκτιβ’.»

Η Συντονίστρια του Κέντρου Κατερίνα Πουταχίδου χαρακτηρίζει ως σημαντικό το γεγονός ότι μια ομάδα ενηλίκων νεοφερμένων μοιράζονται τις αγωνίες τους και τις εμπειρίες τους:

«Είναι σπουδαίο ότι μια ομάδα ενηλίκων νεοφερμένων και μη ενώνουν τα συναισθήματά τους, μοιράζοντας τις εμπειρίες τους, τις αγωνίες τους αλλά και το ίδιο τους το είναι, σε έναν χώρο όπου περνάνε όμορφα και δημιουργικά.

»Αυξήθηκε ο αριθμός από πέρυσι και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί βλέπουμε ανθρώπους, που εκτός από την έντονη καθημερινότητα που ζούνε, έχουν την ανάγκη να αφιερώσουν χρόνο και στον εαυτό τους. Η ομάδα σε εβδομαδιαία βάση με τις συναντήσεις που έχει με τον Στάθη, ετοιμάζει κάτι πολύ ενδιαφέρον, και είναι ευκαιρία να το δουν οι έλληνες της παροικίας μας.»

Η παράσταση είναι στα Ελληνικά και θα δοθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, στις 8.00μμ, στο Christine Strachan Theatre, στο South Oakleigh Secondary College (Bakers Road, South Oakleigh).

Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του www.trybooking.com (https://www.trybooking.com/book/sessions?eid=368570) ή στο θέατρο πριν από την παράσταση.

Για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση στον αριθμό 0424-431373 ή στο εμέιλ: theatre@greekcommunity.com.au

_____________________

Πληροφορίες: 9662 2722

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13.04.2018
Ώρα:
20:00
Κόστος:
15€

Χώρος Διεξαγωγής

Τηλέφωνο:
9662 2722
Ιστοσελίδα:
https://www.trybooking.com/book/sessions?eid=368570