Κρούσματα με φιλοτζιχαντιστές εμφανίστηκαν και στον γαλλικό Στρατό, κυρίως μεταξύ νεοσύλλεκτων, που προέρχονται, κυρίως, από μουσουλμανικές οικογένειες μεταναστών!
-Το Αρχηγείο της Γαλλικής Αστυνομίας στο Παρίσι αποφάσισε να γίνονται εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις και να συντάσσονται εκθέσεις επάνω στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής ριζοσπαστικοποίησης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σοκάρει η είδηση, που δημοσιοποιεί, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η βρετανική εφημερίδα «Express». Σύμφωνα με αυτή, η Αστυνομία στην Γαλλία είναι γεμάτη με «ριζοσπαστικοποιημένους», δηλαδή φιλοτζιχαντιστές, μουσουλμάνους Αστυνομικούς!gallia-shmaia-570
Η εφημερίδα «Express» επικαλείται έγγραφο των γαλλικών Αρχών, που διέρρευσε στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», στο οποίο αναφέρονται ορισμένα περιστατικά, όπως, ότι υπάρχουν Γάλλοι Αστυνομικοί, που άκουγαν ισλαμικούς ύμνους, ενώ βρίσκονταν σε περιπολία ή που αρνήθηκαν να φυλάξουν εβραϊκές συναγωγές.
Η Γαλλία είναι μια χώρα με χιλιάδες ακραίους ισλαμιστές στο έδαφός της. Άλλωστε, τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, το έχουν αποδείξει.
Τώρα οι Αρχές της Γαλλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ακόμα μεγάλο κίνδυνο, τους μουσουλμάνους Αστυνομικούς, που είναι υποστηρικτές ή φιλικοί στο εξτρεμιστικό Ισλάμ.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, 17 Αστυνομικοί στην Γαλλία προσηλυτίστηκαν στον τζιχαντιστικό σκοπό, μεταξύ των ετών 2012 και 2015.

Το Αρχηγείο της Γαλλικής Αστυνομίας στο Παρίσι αποφάσισε να γίνονται εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις και να συντάσσονται εκθέσεις επάνω στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής ριζοσπαστικοποίησης

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, με πρωταγωνιστή μουσουλμάνο Αστυνομικό, που αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας.
Σε άλλη περίπτωση, μουσουλμάνα Αστυνομικός στην Γαλλία, αναφερόμενη στην στολή της, έγραψε στο Facebook, ότι είναι ένα «βρώμικο κουρέλι της Δημοκρατίας».
Το έγγραφο αναφέρει, ότι το 1/3 των ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων Αστυνομικών στην Γαλλία ήσαν γυναίκες.
Σε όλα τα περιστατικά οι μουσουλμάνοι Αστυνομικοί, που εμπλέκονται, είναι νεώτερα μέλη του Σώματος.
Επισημαίνεται, ότι οι Αστυνομικοί στην Γαλλία είναι οπλισμένοι, όπως και στην Ελλάδα, και έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία, που αφορούν θέματα ασφαλείας.
Άρα, πρόσβαση σε όπλα και σε ευαίσθητες πληροφορίες έχουν στην Γαλλία και οι όποιοι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι Αστυνομικοί.
Το Αρχηγείο της Γαλλικής Αστυνομίας στο Παρίσι αποφάσισε να γίνονται εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις και να συντάσσονται εκθέσεις επάνω στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής ριζοσπαστικοποίησης.
Σε αυτές τις εκθέσεις θα καταγράφονται αλλαγές στο ντύσιμο, αναρρωτικές άδειες και κλοπές προμηθειών.

Κρούσματα με φιλοτζιχαντιστές εμφανίστηκαν και στον γαλλικό Στρατό, κυρίως μεταξύ νεοσύλλεκτων, που προέρχονται, κυρίως, από μουσουλμανικές οικογένειες μεταναστών

Πάντως, το άκρως ανησυχητικό έγγραφο έχει σημάνει συναγερμό και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν μουσουλμάνους Αστυνομικούς, καθώς οι Αρχές μελετούν τον τρόπο, με τον οποίο θα μπορεί να γίνεται αποτελεσματική παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους, τόσο κατά την ώρα της υπηρεσίας τους, όσο και στο διάστημα, που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.
Στην Βρετανία, για παράδειγμα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, δεν υπάρχει κεντρικό γραφείο, που να παρακολουθεί, εάν κάποιος Αστυνομικός αρχίσει να υιοθετεί ακραίες ισλαμιστικές απόψεις και συμπεριφορές.
Ωστόσο, εκτός από την Αστυνομία, κρούσματα με φιλοτζιχαντιστές εμφανίστηκαν και στον γαλλικό Στρατό, κυρίως μεταξύ νεοσύλλεκτων, που προέρχονται, κυρίως, από μουσουλμανικές οικογένειες μεταναστών από βορειοαφρικανικές ή ασιατικές χώρες.