Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Έντονος είναι ο προβληματισμός της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την συμπεριφορά ορισμένων χωρών της ΕΕ, με πρώτη, βέβαια την Ελλάδα (Ουγγαρία, Ιταλία, Σλοβακία, Κύπρος και Αυστρία), οι οποίες αντιδρούν έντονα στα κελεύσματα του Βερολίνου , σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να επιτύχει ενότητα εντός της ΕΕ στην άσκηση αντι-ρωσικής πολιτικής, γράφει η γερμανική διαδικτυακή εφημερίδα “Freie Welt”. Ωστόσο, όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ έρχονται σε αντίθεση με τις κυρώσεις αυτές και καταδικάζουν ανοικτά πλέον την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Ο αρθρογράφος πιστεύει, ότι το αντι-ρωσικό μέτωπο της Μέρκελ αρχίζει να καταρρέει, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων “Ria Novosti”.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Υπό το πρίσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Φινλανδία, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Ελσίνκι για να πείσει την χώρα να διατηρήσει μια σταθερή πορεία απέναντι στην Μόσχα , γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα “Freie Welt”.
Σύμφωνα με αυτήν, η απόφαση σχετικά με τις κυρώσεις πρέπει να ληφθεί από κοινού από όλες τις χώρες της ΕΕ, και όχι από μία χώρα,,που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Γερμανία. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Alexander Stubb, ο οποίος πρόσθεσε την ανάγκη «ύπαρξης ενότητας εντός της ΕΕ».

Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. η οποία επικρίνει την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, καθώς η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Κύπρος και η Αυστρία καταδικάζουν ακόμη και την τρέχουσα πολιτική κυρώσεων

Κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για το φινλανδικό Κοινοβούλιο ο Stubb μίλησε για τον οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων, συνέχισε η δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας. Οι δύο Φινλανδοί κύριοι υποψήφιοι ζητούν, όμως, διάλογο με την Ρωσία. Μεταξύ άλλων χωρών της ΕΕ, η Φινλανδία έχει τα μεγαλύτερα σε έκταση σύνορα με την Ρωσία, καθώς και πολύ στενούς οικονομικούς δεσμούς με την εξ ανατολών γείτονά της, εξηγεί ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας .
«Η Μέρκελ προτρέπει τους Φινλανδούς να είναι ανιδιοτελείς . «Εάν η ΕΕ παραμείνει ενωμένη, αυτό αναγκαστικά θα επηρεάσει και την Ρωσία», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Ωστόσο, σημείωσε, ότι η Γερμανία «δεν θεωρεί, ότι οι κυρώσεις θα συνεχιστούν για πάντα».
Σύμφωνα με διεθνείς πολιτικούς αναλυτές, οι προσπάθειες της Μέρκελ για την δημιουργία αντι-ρωσικού μετώπου αρχίζουν να καταρρέουν. Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επικρίνει την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, καθώς η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Κύπρος και η Αυστρία καταδικάζουν ακόμη και την τρέχουσα πολιτική κυρώσεων, από την οποία υποφέρουν οι ίδιες περισσότερο από ό, τι άλλες χώρες της Ε.Ε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ