-«Η Ευρώπη πρέπει να πείσει την Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, γιατί «αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Για το εφιαλτικό ενδεχόμενο μιας εμπόλεμης σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, προειδοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος του πολέμου» μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στην Συρία.
«Η Τουρκία έχει εμπλακεί στρατιωτικά στην Συρία. Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος με την Ρωσία και για αυτόν ακριβώς τον λόγο συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε επιπλέον, ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στην Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την Συρία.SYRIA-XARYHS11
«Δεν θέλω να αποκλείσω την Ρωσία από την λύση. Εγώ, ο ίδιος πήγα στην Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση». Όμως, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα, που εμείς διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζονται άμαχοι», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας, ότι η Ευρώπη πρέπει να πείσει την Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, γιατί «αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα».