Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«H Ελλάδα οφείλει να καταγγέλλει επισήμως, πλέον, τον τριπλό ρόλο της Τουρκίας και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και ότι αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι την λύση του»
Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός καθηγητής Γεωγραφικής Οικονομίας και γεωπολιτικός αναλυτής, Ιωάννης Μάζης, για τον ρόλο και τις επιδιώξεις της Τουρκίας, η οποία, με την χρήση του προσφυγικού, επιχειρεί να διευθετήσει τα συμφέροντα της στην Συρία, το Κουρδικό αλλά και σε Κύπρο και Αιγαίο.aac86-europe-map
Όπως είπε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού «984», η Ελλάδα δεν μπορεί να μην καταγγέλλει επισήμως, πλέον, τον τριπλό ρόλο της Τουρκίας και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και ότι η Τουρκία αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι την λύση του. Ο ίδιος σχολίασε τους απώτερους στόχους του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, από τα όσα είπε στην Σμύρνη και τα όσα ανταπάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και κατέδειξε, γιατί υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Διαφορετικά, όπως είπε, τους επόμενους μήνες οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα θα υπερβούν, κατά την άποψη του, και τους 150 χιλιάδες.