-Μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στην Συρία εναντίον των τζιχαντιστών, η Ρωσία, το Ιράν, η «Χεζμπολάχ», η Κίνα και οι Κούρδοι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν, μαζί με τα συριακά φιλοκυβερνητικά στρατεύματα, σφοδρές επιθέσεις στα πλαίσια χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστικών στρατευμάτων , που υποστηρίζονται από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Κλιμακώνεται η συμμετοχή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στις πολεμικές συγκρούσεις στην Συρία μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, κατά τις οποίες η Ρωσία ανεμίχθη ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις και έπληξε με επιδρομές της πολεμικής της αεροπορίας στόχους των τζιχαντιστών αλλά και των αντικαθεστωτικών συριακών δυνάμεων του «FSA» , που μάχονται εναντίον των στρατευμάτων του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ήδη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, σιιτικά στρατεύματα από τον Λίβανο και το Ιράν συγκεντρώνονται στην Συρία και σε συμμαχία με την Ρωσία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση εναντίον των σουνιτών τζιχαντιστών του «Στρατού της Κατάκτησης», στην βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία, με την ανοχή της Δύσης.

Εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στην Συρία, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις μέσα σε περιοχές, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών

Συγκεκριμένα, μετά τις επιδρομές ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και σφυροκοπούν αλύπητα, τόσο τους τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα («Μέτωπο Αλ Νούσρα»), όσο και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» («FSA»), στην βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, -όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters»-, στην χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.SYRIA-XARYHS11
Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο «Reuters», οι εκατοντάδες αυτοί Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στην Συρία πριν από δέκα περίπου ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις μέσα σε περιοχές, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, στην βόρεια Συρία.

«Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του»

Το «Reuters» μεταδίδει, ότι και η σιιτική ένοπλη οργάνωση «Χεζμπολάχ» του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και της Κυβέρνησης της Συρίας, ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ίδια αντεπίθεση.
Η χερσαία επιχείρηση, που θα γίνει μαζί με τον συριακό στρατό, θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις, που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές.
«Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, που διευκρίνησε, πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους, που έχασε η Κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από τους τζιχαντιστές του «Στρατού της Κατάκτησης» («Τζαΐς Αλ Φατέχ») από τα τέλη Μαΐου.

Ο «Στρατός της Κατάκτησης» είναι ένας συνασπισμός ενόπλων τζιχαντιστικών οργανώσεων, που υποστηρίζεται ανοιχτά και επισήμως από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία

Ο «Στρατός της Κατάκτησης» είναι ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων, στον οποίο παίζουν κεντρικό ρόλο το «Μέτωπο Αλ Νούσρα», που είναι το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάϊντα στην Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση «Αχράρ Αλ Σαμ», επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάϊντα, το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν – TIP (δύναμη 3.500 Ουιγούρων Τούρκων της Κίνας), ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» («FSA») και πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Επίσης, στην ίδια δύναμη έχουν ενταχθεί και πολλοί μουσουλμάνοι από τον Καύκασο, που είναι Ρώσοι πολίτες.
Ο «Στρατός της Κατάκτησης» υποστηρίζεται ανοιχτά και επισήμως από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, στα τέλη Μαΐου ο «Στρατός της Κατάκτησης» επιτέθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέλαβε, την μία μετά την άλλη, όλες τις μεγάλες πόλεις της.

Ετοιμάζεται προσάρτηση της επαρχίας Ιντλίμπ στην Τουρκία, καθώς θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην επαρχία αυτή, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, διεκήρυξε, ότι το επίσημο νόμισμα της κατεχόμενης αυτής περιοχής θα είναι πλέον η τουρκική λίρα και όχι η λίρα Συρίας

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι στρατηγικής σημασίας, διότι βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και η Άγκυρα επιθυμεί την νίκη του «Στρατού της Κατάκτησης» ώστε να μετατρέψει την βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα, πριν ένα μήνα, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Αλ Κάϊντα, διεκήρυξε, ότι το επίσημο νόμισμα της κατεχόμενης περιοχής θα είναι πλέον η τουρκική λίρα και όχι η λίρα Συρίας. Η απόφαση αυτή προαναγγέλλει την «προσάρτηση» της Ιντλίμπ στην Τουρκία, με τον τρόπο, που προσαρτήθηκε και η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος (με ένα κράτος-μαριονέτα).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κούρδοι της Συρίας, του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ, είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και αυτοί από τα ανατολικά τους τζιχαντιστές του !Στρατού της Κατάκτησης!, ενώ την Τετάρτη ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ζήτησε και επισήμως συμμαχία με την Ρωσία.

Οι Κινέζοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις στην Συρία, κυρίως για να εξοντώσουν την δύναμη των 3.500 τζιχαντιστών Ουιγούρων της Κίνας, που μάχονται στην Συρία

Το μόνο, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, είναι, πού βρίσκονται οι κινεζικές δυνάμεις. Όπως έχει γραφεί, πολεμικά πλοία του κινεζικού στόλου πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συριακές πηγές έχουν δηλώσει, ότι μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη κινεζικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.
Οι Κινέζοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, κυρίως για να εξοντώσουν την δύναμη των 3.500 Ουιγούρων της Κίνας, που μάχονται στην Συρία, οι οποίοι διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο και στο κινεζικό έδαφος, αποσκοπώντας να ιδρύσουν ανεξάρτητο τουρκικό ισλαμικό κράτος στην δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.

Είναι βέβαιο, ότι η επίθεση, που ετοιμάζουν από κοινού η Συρία, το Ιράν, η Χεζμπολάχ, η Κίνα και οι Κούρδοι θα τους φέρει σύντομα αντιμέτωπους με την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία

Η Κίνα θεωρεί τους Ουιγούρους Τούρκους σοβαρή απειλή, όχι μόνον για την εσωτερική της ασφάλεια αλλά και για την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Επίσης, οι Κινέζοι είναι σίγουροι, ότι πίσω από τους τζιχαντιστές Ουιγούρους βρίσκεται, ως υποκινητής τους, η Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία τους ενισχύει στους σκοπούς τους.
Είναι βέβαιο, ότι η επίθεση, που ετοιμάζουν από κοινού η Συρία, το Ιράν, η «Χεζμπολάχ», η Κίνα και οι Κούρδοι θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει, τι θα πράξει η Δύση, η οποία με την ανοχή της έχει αφήσει την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία να αλωνίζουν στην Συρία, δημιουργώντας έναν γεωπολιτικό γόρδιο δεσμό, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη, προκαλώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!