2-Balkan Restart II[1]Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ συμμετοχής διοργανώθηκε στην Κομοτηνή το συνέδριο Restart Balkans II, από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) “Youth Business Network”.
Φοιτητές κατά κύριο λόγο αλλά επίσης επιχειρηματίες και καθηγητές νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών, έδωσαν και εφέτος το «παρών», γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, όπου και έλαβε χώρα το συνέδριο, εκφράζοντας το μεγάλο τους ενδιαφέρον σχετικά με την νεανική επιχειρηματικότητα, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία, που ήταν και οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου.
Η υπεύθυνη Τύπου και εθελοντών της “Youth Business Network” κ. Μαρία Αραμπατζή ανέφερε σε δηλώσεις της, ότι στόχος της Οργάνωσης είναι «να ευαισθητοποιήσει τους νέους ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας».
Η διοργανώτρια οργάνωση, Youth Business Network, μετρά μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας και σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους δημοσιογράφους η κ. Μαρία Αραμπατζή, η ιδέα προήλθε από τα προγράμματα “Youth in action” της Ε.Ε., που λάμβαναν χώρα στην γειτονική Τουρκία εκείνη την περίοδο, και τα οποία, η ίδια αλλά και ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, εκ των ιδρυτικών μελών της οργάνωσης, παρακολούθησαν και θέλησαν να μεταφέρουν και στην χώρα μας, με στόχο να δώσουν την ευκαιρία και στους υπόλοιπους φοιτητές και νέους ηλικίας 18 με 30 ετών να συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα.

Προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής κουλτούρας

Η “Youth Business Network”, όπως εξήγησε η ίδια, «είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σκοπό την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την καινοτομία αλλά και την ευρωπαϊκή κουλτούρα, γι’αυτό και ασχολείται με δύο τομείς. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη νεανική επιχειρηματικότητα και ο δεύτερος με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα Erasmus plus. Για την πραγμάτωση των σκοπών της διοργανώνει διάφορα συνέδρια, events, σεμινάρια αλλά και ταξίδια στο εξωτερικό, συνεργάζεται με άλλες αντίστοιχες οργανώσεις της Ευρώπης και συμμετέχει στα προγράμματα Erasmus για ανταλλαγές νέων».
Η Κομοτηνή, σύμφωνα με την κ.Αραμπατζή, αποτέλεσε στρατηγική επιλογή της Οργάνωσης για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου καθώς «είναι μία φοιτητούπολη, με πολύ μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων φοιτητών και μη, οι οποίοι, με την ενημέρωση και την βοήθεια της “Youth Business Network”, μπορούν να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες, αντίστοιχες των δικών μας».
Όπως υπογράμμισε η ίδια, «οι νέοι είναι απογοητευμένοι με την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είναι παθητικοί. Εμείς, μέσα από τις δράσεις μας προσπαθούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους δραστηριοποιήσουμε, ούτως ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις, μέσω της συμμετοχής τους στα διάφορα σεμινάρια και προγράμματα, όπως επίσης να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, μέσα από τις πιστοποιήσεις που παρέχουμε τόσο εμείς όσο και οι αντίστοιχες συνεργαζόμενες οργανώσεις του εξωτερικού».

«Όλοι μαζί να ανατρέψουμε τις στρεβλώσεις του τραπεζικού και νομοθετικού συστήματος για τις επενδύσεις»

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την συμπαράσταση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην νεανική επιχειρηματικότητα αλλά και σε νεανικές καινοτόμες δράσεις, «με έργα και όχι με λόγια», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ο ίδιος κάλεσε τους νέους, που συμμετείχαν να συνεχίσουν να προβληματίζονται για το μέλλον, να σχεδιάζουν καινοτόμες δράσεις και να προχωρήσουν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, τονίζοντας, πως «η ανάπτυξη της Οικονομίας και το καλύτερο αύριο της χώρας θα στηριχθεί στη δραστηριότητα των νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να σχεδιάσουν το μέλλον τους με το βλέμμα στο επιχειρείν». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος,«όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος αλλά και τις στρεβλώσεις των επενδυτικών νομοθετημάτων, που λειτουργούν ανασχετικά στην επιχειρηματικότητα».

(πηγή: “Paratiritis –news” Κομοτηνής)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ