Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία του συνόλου των υπαλλήλων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2015 στη Μονή Λαζαριστών, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015. kmst
Στην όμορφη συνάντηση, η Διευθύντρια του ΚΜΣΤ κ. Μαρία Τσαντσάνογλου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους αναφερόμενη στη συνέχεια στα καλά και λιγότερο εύκολα που πέρασε το ΚΜΣΤ το 2014. Το κλίμα ήταν συγκινητικό, καθώς η απερχόμενη Πρόεδρος ΔΣ κ. Κατερίνα Κοσκινά παρέδωσε και τυπικά τα ηνία στον νέο Πρόεδρο του Μουσείου καθ. Μιλτιάδη Παπανικολάου, με τις καλύτερες ευχές για το νέο έτος. Όπως δήλωσε η ίδια, η σχέση με το ΚΜΣΤ δεν μπορεί να διακοπεί, όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και λόγω της επικείμενης 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, της οποίας παραμένει Διευθύντρια. Ο νέος Πρόεδρος του ΚΜΣΤ καθ. Μιλτιάδης Παπανικολάου πήρε τελευταίος το λόγο και αφού ευχαρίστησε την απελθούσα Πρόεδρο κ. Κοσκινά και το Δ.Σ. για το έργο τους, ευχήθηκε σε όλους Καλή και Παραγωγική Χρονιά. Στη συνέχεια έκοψε την πίτα μέσα σε μία γιορτινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το φλουρί έπεσε στο μέλος του Δ.Σ. καθ. κ. Γιώργο Τσακίρη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο κ. Γιώργος Βασιλακάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΚΜΣΤ, τα μέλη κ. Θεοφάνης Βάρβογλης, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, Ματθίλδη Καράσσο-Καββασιάδη και Γιώργος Τσακίρης, ο κ. Θεοφάνης Παπάς, Πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης της Μονής Λαζαριστών και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Έλλη Χρυσίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μάριος Ελευθεριάδης, εικαστικός και μέλος του ΔΣ του Μουσείου Φωτογραφίας καθώς και ο κ. Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.