Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Ενώ η Ε.Ε. προσπαθεί να αναγκάσει, με την επιβολή νέων κυρώσεων, την Ρωσία να βρει «καταφύγιο», στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος την ίδια στιγμή ευρίσκεται ως «ευεργέτης» στην Ουγγαρία”, γράφει το γαλλικό περιοδικό “Le Point”.
“Το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς και τα πιθανά κέρδη από τον νέο αγωγό, θα είναι άκρως δελεαστικά για χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα”,
τονίζει το γαλλικό άρθρο και αναμεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα γεωπολιτικού περιεχομένου “politobzor.net”.
“Μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο Μινσκ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέβη σε μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία “δεν είναι σε θέση να αντισταθεί σε αυτόν [τον Πούτιν] με τα όπλα, προσπαθώντας να τον αναγκάσει να υποχωρήσει μέσω κυρώσεων”, επισημαίνειτο γαλλικό περιοδικό “Le Point”.Flag of Greece

Βίκτωρ Ορμπάν: “Ο Πούτιν θα δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα”

Παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες εναντίον της παρουσίας ενός ανθρώπου, που συνεχίζει να «βοηθά» από απόσταση τους Ρωσόφωνους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν έκανε εύκολα αποδεκτό από τον ουγγρικό λαό τον Πούτιν, ο οποίος, κατά την γνώμη του, θα “δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα”. Υπενθυμίζεται, ότι το 80% του φυσικού αερίου της Ουγγαρίας προέρχεται από την Ρωσία, υπενθυμίζει ο δημοσιογράφος. Επιπλέον, η Μόσχα σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, το οποίο σε χρονικό ορίζοντα δέκα χρόνων θα δύναται να καλύπτει τα 2/3 των αναγκών των κατοίκων της Ουγγαρίας.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί διακαώς περισσότερο από όλα, την αποκατάσταση της επιρροής της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη”

“Ο ουγγρικός Τύπος αποκάλεσε την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου «πολύτιμη», «σιωπώντας» σχετικά με τα «δώρα» της ουγγρικής διπλωματίας προς τον Ρώσο Πρόεδρο. Την στιγμή μάλιστα, που οι δύο εταιρείες, οι οποίες θα αποτελέσουν τους κύριους πυλώνες της κοινοπραξίας, που θα κατασκευάσει την μονάδα πυρηνικής ενέργειας στην χώρα, ευρίσκονται ψηλά στην λίστα κυρώσεων της Ε.Ε”., επισημαίνει ο συντάκτης, που γράφει, ότι, ως δικαιολογία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Siyyarto δήλωσε, ότι “σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, χωρίς να έχουν κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία”.
“Δεν θα μπορούσε να διαφανεί με καλύτερο τρόπο, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί διακαώς περισσότερο από όλα, την αποκατάσταση της επιρροής της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη, ως μία από τις καλύτερες εποχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υποστηρίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος .
“Αυτό γίνεται ακόμα πιο πασιφανές, επίσης, επειδή η Βουλγαρία για τους ίδιους λόγους, όπως και η Ουγγαρία, «χαμογελούν πονηρά», στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. Η Βουλγαρία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την Ρωσία, όσον αφορά την ενέργεια, και ελπίζει επίσης να επωφεληθεί από την «γενναιοδωρία της Μόσχας»” επισημαίνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

“Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει σύμμαχό του ολοκληρωτικά την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει, ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Στάλιν στην περίοδο 1946 -1949”

“Ο Ρώσος Πρόεδρος, ομολογουμένως, χρησιμοποιεί επιδέξια το πιο αποτελεσματικό «όπλο του», την οικονομία, και συνεχίζει να κρατά στο σκοτάδι τα σχέδια του, σχετικά με την χάραξη του μελλοντικού αγωγού, ο οποίος θα παρακάμπτει την Ουκρανία, αλλά θα προμηθεύει πετρέλαιο και φυσικό αέριο ολόκληρη την Ευρώπη, «φέρνοντας» παράλληλα πολλά εκατομμύρια ευρώ στις χώρες, μέσω των οποίων θα διέρχεται”.
Αναφερόμενο ειδικά στην Ελλάδα, το άρθρο του “Le Point” σημειώνει: “Υπάρχει και μια άλλη χώρα, η οποία θα ήταν πολύ ευτυχής, εάν το ρωσικό φυσικό αέριο διέρχεται από το έδαφός της. Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι σε θέση να κάνει σύμμαχό του ολοκληρωτικά την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει, ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Στάλιν στην περίοδο 1946 -1949, όταν η Ελλάδα κατέστειλε κομμουνιστική εξέγερση”. Και ο Γάλλος αρθρογράφος συνοψίζει, θέτοντας το ερώτημα: “Αλλά τότε (τον Στάλιν) τον εμπόδισε ο Τσώρτσιλ, τώρα ποιός θα τον εμποδίσει (τον Πούτιν);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ