«Στα χέρια του Τραμπ, η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχουν προετοιμαστεί» για μια άνοδο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Ντόναλντ Τραμπ, στην αμερικανική προεδρία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εκφράζοντας ουσιαστικά την ανησυχία της ΕΕ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο..
«Ούτε η Ευρώπη, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προετοιμαστεί για έναν τέτοιο Πρόεδρο ο οποίος, κατά την γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία,» δήλωσε ο κ. Σουλτς στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο «I –Télé».
«Ο Τραμπ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς, που γνωρίζουμε εδώ, επίσης στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν για κάθε πράγμα έναν αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά ποτέ μια συγκεκριμένη λύση», εκτίμησε, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την άνοδο του «άγριου λαϊκισμού» στην ΕΕ.

tsip-soults
«Στα χέρια του,» η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει «πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Σουλτς. «Εγώ, ειλικρινά, προτιμώ μια άλλη υποψήφια», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός, εκφράζοντας, χωρίς καμιά έκπληξη, την υποστήριξή του στην υποψήφια για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, που είναι φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ηγείται της κούρσας των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα γίνουν τον Νοέμβριο, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του κατεστημένου του κόμματος, που επικρίνει την εμπρηστική ρητορική του.
Σημειώνεται, πάντως, ότι βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Σικάγο μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ και αντιτιθέμενων στην υποψηφιότητά του, πριν από την διεξαγωγή προεκλογικής συγκέντρωσης, την οποία ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος ακύρωσε, τελικά, την τελευταία στιγμή.