Προχώρησε στην παράκαμψη των κανονισμών του, προκειμένου να αποφύγει η Ουκρανία την επίσημη χρεωκοπία, ενώ την ίδια στιγμή ζητά από την Ελλάδα “γη και ύδωρ” για να συμμετάσχει εκ νέου στο ελληνικό πρόγραμμα.
– Η κόντρα της χώρας μας με το ΔΝΤ γίνεται για τον έλεγχο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπου θα μεταφερθεί όλη η περιουσία της Ελλάδας.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν για ακόμη μια φορά όσους πιστεύουν, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και είναι το “μακρύ χέρι” των αγορών, αφού, αποδεδειγμένα, εφαρμόζει επιλεκτικά πολιτικές, με σκοπό να καταδυναστεύει τους λαούς.
Στα πλαίσια αυτά το ΔΝΤ έφθασε, μάλιστα, στο σημείο, το ίδιο του να αλλάξει και να παραβιάσει τους κανονισμούς του, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι εθνικιστές ακροδεξιοί Ουκρανοί της Κυβέρνησης του Κιέβου για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή ζητά από την Ελλάδα “γη και ύδωρ”, με σκοπό να την εξουθενώσει και να την καθυποτάξει.xrimata
Σε μία πρωτοφανή απόφασή του, το ΔΝΤ αποφάσισε να χαλαρώσει τους όρους της δανειοδότησης χωρών, που έχουν αθετήσει πληρωμές προς άλλα κράτη, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και να διασφαλιστεί, ότι θα συνεχιστεί η ροή των χρημάτων προς την Ουκρανία, εάν το Κίεβο αποτύχει να αποπληρώσει ένα ομόλογο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ρωσία.

Το ΔΝΤ προχώρησε στην παράκαμψη των κανονισμών του, προκειμένου να αποφύγει η Ουκρανία την επίσημη χρεωκοπία, επειδή αδυνατεί να πληρώσει ομόλογο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ρωσία

Να σημειωθεί, πως το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να δανειοδοτήσει με το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Ουκρανία, ενώ μέχρι τώρα οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν καθόλου να δανείζει χώρες, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον επίσημο τομέα, όπως είναι η Ουκρανία. Όμως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να συμπαρασταθεί οικονομικά στους “προστατευομένους” της Δύσης, στο Κίεβο, προχώρησε στην παράκαμψη αυτή, προκειμένου να αποφύγει η Ουκρανία την επίσημη χρεωκοπία. Και αυτό επειδή στις 20 Δεκεμβρίου λήγει το ομόλογο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει υποχρέωση να πληρώσει η Ουκρανία προς την Ρωσία, έχοντας μάλιστα ζητήσει και αναδιάρθρωση του ομολόγου αυτού.
Η Μόσχα, μετά την εξέλιξη αυτή, είναι πολύ ενοχλημένη, αφού διαβλέπει, πώς συνεχίζονται τα παιχνίδια της Δύσης, και ειδικά των ΗΠΑ, στην Ουκρανία σαφώς υπέρ της Κυβέρνησης του Κιέβου και κατά της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν μπορούν και δεν πρόκειται να χωνέψουν, πώς οι Ρώσοι πήραν την Κριμαία και ελέγχουν την ανατολική Ουκρανία, κλείνοντας ή ανοίγοντας, όποτε θέλουν τους “διακόπτες” της οικονομίας της υπόλοιπης χώρας.

Η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών γίνεται για τον έλεγχο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπου θα μεταφερθεί όλη η περιουσία της Ελλάδας

Ενώ, λοιπόν, το ΔΝΤ παραβιάζει επιλεκτικά τους κανονισμούς του για χάριν της Ουκρανίας, τους τηρεί με απόλυτη αυστηρότητα για την Ελλάδα και προβαίνει σε αξιώσεις, που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Παρά τα πέντε χρόνια του μνημονίου, που έχουν “γονατίσει” την Ελλάδα και τους Έλληνες με πολιτικές, που είναι αποδεδειγμένα λάθος, όπως και οι ίδιοι τους παραδέχονται, οι παράγοντες του ΔΝΤ ζητούν “γη και ύδωρ” για να συμμετάσχουν εκ νέου στο ελληνικό πρόγραμμα, γιατί τους θέλει ο κ. Σόϊμπλε ως εγγυητές της περαιτέρω εξαθλίωσης μας. Το ΔΝΤ λειτουργεί, λοιπόν, με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Και επειδή αυτές τις ημέρες το θέμα ΔΝΤ βρίσκεται στην επικαιρότητα, λόγω της κόντρας μεταξύ Κυβέρνησης και Βερολίνου, για το αν πρέπει να βρίσκεται ή όχι στο πρόγραμμα, η όλη ιστορία γίνεται για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα για αυτόν, που θα ασκεί την διοίκησή του.
Να θυμίσουμε, πως σε αυτό το υπερ-ταμείο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, ακίνητα του Δημοσίου, κρατικές επιχειρήσεις, τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες και γενικώς όλη η περιουσία της Ελλάδας. Άρα το ΔΝΤ θέλει να έχει τον έλεγχο, όπως βέβαια και οι Γερμανοί. Οι δυό τους δεν θα τα χαλάσουν στη μοιρασιά, αρκεί η Ελλάδα να κάνει, ότι θέλουν και κυρίως να βάλουν στο χέρι του υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και τους υπόλοιπες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Η Κυβέρνηση θέλει να αναλάβει υπεύθυνος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, θέλει να ορίσει ο ίδιος τον άνθρωπο, που θα αναλάβει τα ηνία του

Να σημειώσουμε επίσης, πώς το Ταμείο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε απασχολήσει την Κυβέρνηση και τους δανειστές για τουλάχιστον 5 ώρες στο περιβόητο… 17ωρο της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, την 12η Ιουλίου του 2015. Οι Γερμανοί ζητούσαν τότε επίμονα, η έδρα του να είναι το Λουξεμβούργο, μία πρόταση, που δεν πέρασε τελικά, καθώς η ελληνική πλευρά επέμεινε, η έδρα να είναι στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση θέλει να αναλάβει υπεύθυνος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, θέλει να ορίσει ο ίδιος τον άνθρωπο, που θα αναλάβει τα ηνία του νέου αυτού ταμείου. Οι δανειστές, από την πλευρά τους, ζητούν επίσης τον έλεγχο. Υποχώρησαν στο ελληνικό αίτημα της έδρας του υπερ-ταμείου, αλλά θέλουν να βάλουν δικό τους άνθρωπο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοικτά, αλλά σύμφωνα με την άποψη έμπειρων αναλυτών, στην περίπτωση που η ελληνική πλευρά “επικρατήσει” σε αυτή την κόντρα, είναι πολύ πιθανό, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, να υποχωρήσει κάπου αλλού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ