Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 περαιώνεται η από εικοσαετίας και πλέον εθελοντική προσφορά του κ. Στυλιανού Κλάδου, ως ζαχαροπλάστη, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Εκκλησίας μας στο Μόναχο. Ολα αυτά τα χρόνια απολάμβαναν οι πιστοί μετά τη Θεία Λειτουργία τα θαυμάσια γλυκά και αρμυρά παρασκευάσματα του κ. Κλάδου.

Χιλιάδες Βαυαροί και Έλληνες μαγεύτηκαν, σ΄όλα αυτά τα χρόνια, από την γευστικώτατη τέχνη της ζαχαροπλαστικής του. Επίσημοι Βαυαροί και Έλληνες προσκεκλημένοι και επισκέπτες της Εκκλησίας μας στο Μόναχο, όπως λ.χ. o Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοποι, Καρδινάλιοι, Επίσκοποι των άλλων εκκλησιών, πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Αρχιδήμαρχοι και Δήμαρχοι και πολλοί άλλοι ανώτατοι κπρόσωποι της βαυαρικής κοινωνίας γεύτηκαν τις λιχουδιές του. Σε πολλαπλές εορτές και εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας παρουσίασε και πρόβαλε την τέχνη του, με αποτέλεσμα να γίνει πασίγνωστος σε όλο το Μόναχο και πέραν αυτού.

Η μακροχρόνια εργασία του συνδιάστηκε με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Οι πιστοί και οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία στο Πολιτιστικό Κέντρο, μαζί με την γευστική απόλαυση, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούσαν. Αυτή η συνάντηση μπορεί να χαρακτηριστεί και ως Λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ο κ. Κλάδος αναγκάζεται – για λόγους υγείας – να σταματήσει την εθελοντική του προσφορά και την καλλιτεχνική του δημιουργία. Η Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 θα είναι η τελευταία ημέρα εργασίας του στο Πολιτιστικό μας Κέντρο και η Εκκλησία μας θα τον τιμήσει δεόντως.

Επίσης προέβη ήδη η Εκκλησία μας σε διαβουλεύσεις με άλλο ζαχαροπλάστη για να συνεχιστεί και στο εξής η κοινωνική αυτή προσφορά.

Στη φωτογραφία ο κ. Κλάδος με τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, μπροστά σε τραπέζι στο Πολιτιστικό Κέντρο με μερικές γλυκές και αρμυρές λιχουδιές του ζαχαροπλάστη και με φόντο ένα σκιαγράφημα της πόλης Μονάχου.

Σύντομο βιογραφικό

Ο κ. Στυλιανός Κλάδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Μετά το Δημοτικό επισκέφθηκε το νυκτερινό γυμνάσιο και από ηλικίας 14 ετών εργαζόνταν σε ζαχαροπλαστείο. Το 1966 ήλθε στο Μόναχο, όπου το 1970 τέλεσε το γάμο του με την Γεωργία Χλωρού στη Σαλβάτορκιρχε Μονάχου. Το 1972 πήρε το πτυχίο του Ζαχαροπλάστη και από το 1973 μέχρι 1987 είχε δικό του ζαχαροπλαστείο στο Μόναχο. Λόγω αλλεργίας από τη ζάχαρη σταμάτησε τη ζαχαροπλαστική και σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός και εργάστηκε στη φίρμα Μπος, από το 1981 μέχρι 2003. Έχει δύο παιδιά, τον Ιάσωνα που σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Μονάχου και τον Άγγελο που σπούδασε ζαχαροπλαστική. Από το 1995 προσφέρει ο κ. Κλάδος τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ως ζαχαροπλάστης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο.

Klados

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ