«Η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ, θα οδηγούσε στην κατάρρευση της ευρωζώνης και επιπλέον το πιο αδύναμο φράγκο θα οδηγούσε σε τόνωση στις γαλλικές εξαγωγές».

Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Να βγει η Γαλλία από το ευρώ ζήτησε η επικεφαλής του γαλλικού κόμματος του «Εθνικού Μετώπου» , Μαρίν Λε Πέν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, καθώς αυτό θα αποτελέσει «σωτηρία για την γαλλική οικονομία και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ευρωζώνη», η οποία καταδυναστεύει τις περισσότερες χώρες-μέλη της, εξ’αιτίας των πολιτικών της Γερμανίας.Flag_of_France
«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου» δηλώνει η επικεφαλής του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος Μαρίν Λε Πέν σε συνέντευξή της στους «Financial Times».
Σημειώνεται, πως το κόμμα της Μαρίν Λε Πέν είναι αυτή την στιγμή το ισχυρότερο κόμμα στη Γαλλία και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο στην Γαλλία.

«Η καλύτερη λύση για την Γαλλία είναι η έξοδος από το ευρώ»

«Μας λένε, ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος, είναι η Αποκάλυψη, σύμφωνα με τον Γιούνκερ και τους άλλους, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα»,
δήλωσε η πρόεδρος του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου». Μάλιστα, υπογράμμισε, πως «η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ, δηλαδή της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας, θα οδηγούσε και στην κατάρρευση της ευρωζώνης και επιπλέον το πιο αδύναμο φράγκο θα οδηγούσε σε τόνωση στις γαλλικές εξαγωγές».

«Αν οι Γερμανοί πιέσουν την Γαλλία οικονομικά, τότε είναι πολύ πιθανό να «χαρίσουν» στην Μαρίν Λεπέν την γαλλική προεδρία»,

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι στο Βερολίνο έχουν πλέον συνειδητοποιήσει, ότι αν πιέσουν την Γαλλία οικονομικά στα επόμενα χρόνια, τότε είναι πολύ πιθανό να «χαρίσουν» στην Μαρίν Λε Πέν την γαλλική προεδρία, και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για τους Γερμανούς.
Οι δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν ήρθαν λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαρτίου, στο οποίο οι Γερμανοί προσποιήθηκαν για ακόμη μια φορά, ότι δεν έχουν ανάγκη την Ελλάδα.
Σύμφωνα, όμως, με τους αναλυτές, τα πράγματα είναι απλά: Εάν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, μετά έχουν σειρά άλλες χώρες. Στο Βερολίνο το γνωρίζουν καλά και το πρόβλημά τους είναι, πως μπορούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό, αποφεύγοντας το «ρεζίλι» της υποχώρησης και χωρίς να ανοίξουν την «όρεξη» για φυγή και σε άλλες υποφέρουσες χώρες.