-«Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ο ΟΗΕ παρέλυσε τόσο πολύ, ώστε να μην μπορεί πλέον να είναι ο «κριτής της παγκόσμιας ασφάλειας».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», εξέπληξε τους πάντες, όταν σε άρθρο της τόνισε, ότι η Ρωσία είναι η «μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη».
Ο αρθρογράφος της υπογραμμίζει στο δημοσίευμα αυτό, πως μετά και την 70η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει την θέση του πιο ισχυρού ηγέτη του κόσμου στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του τα εξής: «Ο Πρόεδρος Ομπάμα (τον θυμάστε;) εξυμνούσε τα ιδανικά των ιδρυτών των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία τέθηκαν πριν από 70 χρόνια: Την διπλωματία και το «διεθνές δίκαιο», πάνω απ’ όλα, ενώ η δύναμη και η αντοχή δήθεν χάνουν την σημασία τους. Ο Πούτιν αναφέρθηκε, επίσης, στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, αλλά χρησιμοποίησε την ομιλία του για να ανακοινώσει την δημιουργία μιας ευρείας, διεθνούς συμμαχίας για την καταπολέμηση του «Ισλαμικού κράτους» στο Ιράκ και την Συρία».
Ο αρθρογράφός σημειώνει ακόμη, πως η Ρωσία θα ηγηθεί της επιχείρησης εξάθρωσης του δικτύου τρομοκρατών στην περιοχή.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, τονίζεται η ομιλία του του Προέδρου των ΗΠΑ, που ακούστηκε σαν μια «επιστροφή στο παρελθόν»:
«Η ομιλία του Ομπάμα έμοιαζε με σκηνή από ταινίες της δεκαετίας του ’50, στις οποίες ο ΟΗΕ απεικονιζόταν ως ένα μέρος, όπου πραγματικά λύνουν προβλήματα. Στην πραγματικότητα, κατά τις τελευταίες δεκαετίες (ιδιαίτερα τα τελευταία έξι χρόνια), ο ΟΗΕ παρέλυσε τόσο πολύ, ώστε να μην μπορεί πλέον να είναι ο «κριτής της παγκόσμιας ασφάλειας», συνοψίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «New York Post».