Υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης διοργανώνεται κοινή συναυλία μαθητών από τη Μυτιλήνη και το Ντέμιν στην Γερμανία.

Η πολυπληθέστερη αποστολή μαθητών και υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πρόκειται να αναχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Απριλίου από τη Μυτιλήνη για το Βερολίνο. Οι 65 μαθητές και μαθήτριες και 8 καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κύριος Καλάργαλης Αριστείδης είναι προσκεκλημένοι του Γυμνασίου-Λυκείου Goethe του γερμανικού Δήμου Demmin της επαρχίας MecklenburgischeSeenplatteστο πλαίσιο των ελληνογερμανικών ανταλλαγών μεταξύ νέων.

Με το σύνθημα «Η μουσική συνδέει» διοργανώνεται κοινή συναυλία την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στις 19.00, στον Ναό του Βαρθολομαίου στην πόλη Demmin. Στη συναυλία αυτή θα συμμετάσχουν οι νεαρές και νεαροί μουσικοί από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και η χορωδία νέων του τοπικού του Γυμνασίου-Λυκείου Goethe σε μια διοργάνωση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Εκτός από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τη διοργάνωση  υποστηρίζουν η εταιρία κοινωνικών υπηρεσιών TrägerwerkSozialeDiensteinMVGmbH, με την άοκνη συμβολή της κυρίας SusanneWilken, επικεφαλή της περιφερειακού τμήματος, η οποία συμμετείχε στις προετοιμασίες ήδη από τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου GoetheDirkKollhoff, η συνεργασία αυτή δίνει την ευκαιρία στους νέους να θεμελιώσουν φιλίες μεταξύ τους μέσα από τη μουσική.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα μείνουν στη Γερμανία ως την 21η Απριλίου, ενώ οι Γερμανοί μαθητές που συμμετέχουν στη χορωδία θα ανταποδώσουν την επίσκεψη στους νέους τους φίλους από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου φέτος στη Μυτιλήνη.

Το έργο συντονίζει η κ. Μαρία Βασιλειάδου εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η διοργάνωση του μαθητικού κοντσέρτου αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμβάθυνσης στη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της επαρχίας MecklenburgischeSeenplatte, η οποία ξεκίνησε το 2016.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).