. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Οι Τράπεζες θα καθορίζουν, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αγοράζουν οι πελάτες τους, καθώς και πως αυτοί θα χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη δημοσιογραφικές πληροφορίες, που έρχονται από τις ΗΠΑ, Τράπεζες, που ανήκουν στη «JP Morgan Chase & Co.», άρχισαν να στέλνουν ειδοποιητήρια σε όλους τους καταθέτες τους, ότι προσεχώς θα ισχύουν περιορισμοί και ότι θα υπάρχει ανώτατο όριο συναλλαγών, για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
κατά τις πληροφορίες αυτές, το πρόγραμμα της εφαρμογής του ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες αυτές για τους κατόχους και χρήστες πιστωτικών καρτών, ξεκινά από την 1η Απριλίου και αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια Αμερικανούς στις χρηματικές συναλλαγές τους.

Οι Τράπεζες θα καθορίζουν, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αγοράζουν οι πελάτες τους, καθώς και πως αυτοί θα χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους!

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, πως, αν, τελικά, εφαρμοσθεί το πρόγραμμα αυτό, οι Τράπεζες θα καθορίζουν, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αγοράζουν οι πελάτες τους, καθώς και πως αυτοί θα χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους, αφού η ανακοίνωση, που στέλνουν στους καταθέτες τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αναφέρει τα εξής:
«Θα εκχωρήσετε μια πιστωτική γραμμή πρόσβασης στον λογαριασμό σας, (θα δηλώσετε, δηλαδή, μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέσεων) και στον μηνιαίο λογαριασμό χρέωσής σας. Εμείς μπορούμε να ακυρώσουμε, να αλλάξουμε ή να περιορίσουμε την διαθεσιμότητά σας σε πίστωση ανά πάσα στιγμή. Κάθε συναλλαγή θεωρείται προς έγκριση σε ατομική βάση, συμπεριλαμβανομένης της παραπάνω γραμμής πιστωτικής πρόσβασης».ipa-simaia