Π.Ο.Υ.: Πάνω από 2.500 κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί στο Ιράκ, αφότου διαπιστώθηκε το ξέσπασμα επιδημίας σε περιοχές της χώρας και τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πάνω από 230.000 άνθρωποι έλαβαν το πρώτο εμβόλιο κατά της χολέρας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευρείας κλίμακας εναντίον της επιδημίας στο Ιράκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Πάνω από 2.500 κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί στο Ιράκ, αφότου διαπιστώθηκε το ξέσπασμα επιδημίας σε περιοχές της χώρας και τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ..
Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο «91% των 255.000 Σύρων προσφύγων και Ιρακινών εκτοπισμένων, που ήταν ο στόχος αυτής της εκστρατείας», σημείωσε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Η εκστρατεία έγινε σε 62 καταυλισμούς, που υπάρχουν σε 13 επαρχίες σε όλη την επικράτεια του Ιράκ.

Πάνω από 3,2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της βίας στην χώρα τους από το 2014, ενώ 245.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο έδαφος του Ιράκ

Η δεύτερη δόση του εμβολίου αυτού αναμένεται να χορηγηθεί στους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους τον Δεκέμβριο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Π.Ο.Υ..
Πάνω από 3,2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της βίας στην χώρα τους από το 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.). Εξάλλου πάνω από 245.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο έδαφος του Ιράκ.Boats from migrants arrival at Pozzallo Italy
Οι Αρχές του Ιράκ αποδίδουν το ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας στην επιδείνωση της ποιότητας των υδάτων του Ευφράτη ποταμού και στο γεγονός, πως το επίπεδο του νερού του ποταμού έχει μειωθεί σημαντικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ