-«Δεν θα αντιδράσει η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση σε μια μεγάλη επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, αξιοποιώντας το «όπλο» του βέτο και θα αποδεχθεί, αδιαμαρτύρητα, την ανάδειξη της Ελλάδας σε «Ιφιγένειας» της Ευρώπης;

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, η ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει στην χώρα μας «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης»! Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, ήδη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μίλησε για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης», νομιμοποιώντας την συζήτηση για την «έκτακτη ανάγκη», που στο άρθρο 48 του ελληνικού Συντάγματος αποκαλείται « κατάσταση πολιορκίας ».
Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Μουζάλας προεξόφλησε τα αποτελέσματα της επικείμενης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, δηλώνοντας, ότι, κατά την εκτίμησή του, τα βόρεια σύνορα δεν θα ανοίξουν ξανά, ότι οι πρόσφυγες θα αντιληφθούν σύντομα, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και άρα θα εγκλωβιστούν στην χώρα μας και ότι στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν πάνω από 100.000 πρόσφυγες».vouli
Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι αναλυτές, στο ίδιο μοτίβο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς εκτίμησε, ότι η χώρα μας αντέχει «περίπου 150.000 πρόσφυγες».

«Η Κυβέρνηση έκανε ήδη το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», με το ότι απαγόρευσε την πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου στα hot spots»

Κατά τους αναλυτές, οι δύο πλέον αρμόδιοι Υπουργοί αποκάλυψαν με τις δηλώσεις τους αυτές, τα εξής σημαντικά στοιχεία:
Α) Ότι στην επικείμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής δεν θα βρεθεί λύση, ώστε να ξανανοίξουν τα βόρεια σύνορα.
Β) Ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα σίγουρα πάνω από 100.000 πρόσφυγες, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γ) Ότι η ελληνική Κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά, δεν θα βάλει βέτο στην Σύνοδο Κορυφής.
Δ) Ότι όλα αυτά παραπέμπουν σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» με ευθεία ανάμιξη του Στρατού στην διαχείριση του προβλήματος. Αυτό σημαίνει, ότι ο Στρατός θα φτιάξει και θα διαχειρίζεται τα hot spots και ότι υπεύθυνος της όλης επιχείρησης θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Υποστράτηγος κ. Φλώρος.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αναλυτές, η Κυβέρνηση έκανε ήδη το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», με το ότι απαγόρευσε -προσωρινά- την πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου στα hot spots, επικαλούμενη, ως δικαιολογία, ότι το ζήτησαν οι εργαζόμενοι σε αυτά για να μείνουν απερίσπαστοι στο έργο τους.

«Οδηγούμαστε σταδιακά σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η από το Σύνταγμα προβλεπόμενη «κατάσταση πολιορκίας»

Επίσης, υπενθυμίζουν, ότι ο κ. Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «STAR», στις 7 Σεπτεμβρίου 2015, είχε δεχθεί, πως ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες, από την Ελλάδα περνούν και τζιχαντιστές, κάτι, που αποτελεί σημαντική δικαιολογία για την επιβολή κατάστασης «έκτακτης ανάγκης»;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυτών, οδηγούμαστε σταδιακά σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η από το Σύνταγμα προβλεπόμενη «κατάσταση πολιορκίας»! Για τους αναλυτές, αυτό γίνεται ακόμη πιθανότερο, από το γεγονός, ότι το Παρίσι και η Γαλλία εξακολουθούν να ζουν σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και «επιστράτευσης» του Στρατού.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι αναλυτές, τα ερωτήματα προς την Κυβέρνηση είναι, πλέον, αμείλικτα: Θα αποδεχθεί η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση μια τέτοια επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς να αξιοποιήσει το «όπλο» του βέτο; Θα ανοίξει την πόρτα της «κατάστασης πολιορκίας»; Θα αποδεχθεί, αδιαμαρτύρητα, την ανάδειξη της Ελλάδας σε «Ιφιγένειας» της Ευρώπης, παζαρεύοντας το Ασφαλιστικό έναντι του προσφυγικού ή, ακόμη χειρότερα, έναντι της δικής της επιβίωσης;
Ίδωμεν!