– Οι Βρυξέλλες, όπου η κυκλοφορία των πολιτών είναι ελάχιστη και όλοι οι δημόσιοι χώροι είναι κλειστοί, θυμίζουν οχυρωμένη πόλη, ενώ έντονη είναι η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού σε πολλά κομβικά σημεία της πόλης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την αύξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο όριο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε,μλίγο μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας.
Ο Βέλγος Πρωθυπουργός ανέφερε, ότι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο οι βελγικές Αρχές αύξησαν στο ανώτατο όριο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή των Βρυξελλών, διότι εκτιμούν, ότι υπάρχει «κίνδυνος επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».Brussels-Place_property_top_image
Ο επικεφαλής της βελγικής Κυβέρνησης επεσήμανε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας».

Η κυκλοφορία των πολιτων είναι πολύ περιορισμένη, ενώ οι σταθμοί του Μετρό και όλοι οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι στην βελγική πρωτεύουσα παραμένουν κλειστοί

Mε αυτόν τον τρόπο δικαιολόγησε την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στην Φλάνδρα, όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.
Η κυκλοφορία του κόσμου στην πόλη είναι πολύ περιορισμένη, και οι σταθμοί του Μετρό, όπως όλοι οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι είναι κλειστοί, ενώ εμφανής είναι πλέον η παρουσία του βελγικού στρατού στο κέντρο της πόλης. Οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί, ενώ οι Αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης απειλής», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».
Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως είχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό Μουσείο, στο κέντρο των Βρυξελλών.