-Το αμέσως επόμενο διάστημα μια πτώση στις κινεζικές εξαγωγές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και λόγω της ελληνικής κρίσης.

Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Η κινεζική οικονομία δείχνει σημάδια ύφεσης για δεύτερο συνεχόμενο τετράμηνο, με τους ειδικούς οικονομολόγους να δηλώνουν ανήσυχοι και για την συνέχεια.
Οι οικονομολόγοι αναφέρουν, πως η κινεζική Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει πολιτική επενδύσεων και περαιτέρω μείωσης του κρατικού παρεμβατισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο αναπτυξιακό πλαίσιο για την 2η σημαντικότερη οικονομία του πλανήτη.china-flag
Από την πρόσφατη μακροοικονομική αξιολόγηση προκύπτει, πως η κινεζική οικονομία εμφανίζει μεν υφεσιακές τάσεις, αλλά δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον, ζητήματα στις βασικές δομές της. Αναλυτές της “HSBC” και της εταιρείας ερευνών “Markit”, σε πρόσφατο non paper αναφέρουν, πως η κινεζική οικονομία εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης στις αρχές Ιουνίου, πορεία, όμως, η οποία δεν συνεχίστηκε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του μήνα. Στην ίδια αναφορά τονίζεται, πως η κινεζική οικονομία παρουσίασε ύφεση της τάξης του 7% στο πρώτο τετράμηνο, ποσοστό, το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό της τελευταίας εξαετίας.
Tο ελληνικό ζήτημα δεν θα μπορούσε να μην έχει επιρροή στα οικονομικά του ασιατικού «γίγαντα» και όπως ενδεικτικά αναφέρουν κύκλοι κινεζικών τραπεζών, το αμέσως επόμενο διάστημα μια πτώση στις εξαγωγές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και λόγω της ελληνικής κρίσης, ενώ θα πρέπει απαραίτητα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις επενδύσεις αλλά κυρίως στην ρευστότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ