-Το Ιράν υποκινεί τους Σύριους να κηρύξουν τον πόλεμο στο Ισραήλ για να επεκταθεί η ηγεμονία και η επιρροή του στην περιοχή με κάθε κόστος.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μερικές ώρες μετά την προτροπή του Ιράν στην Συρία να ανοίξει πόλεμο με το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, πυροβολισμοί, προερχόμενοι από την Συρία, έπεσαν χθες προς την πλευρά των Ισραηλινών, στην περιοχή της Κουνεΐτρα (Quneitra).
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές, το περιστατικό αυτό μπορεί να αποτελεί πρόκληση για το Ισραήλ, αν και είναι πιθανό, οι πυροβολισμοί αυτοί να μην είχαν στόχο τους Ισραηλινούς και να είναι «αδέσποτοι», προερχόμενοι από τις μάχες, που μαίνονται στην περιοχή μεταξύ των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων και των τζιχαντιστών.
Ωστόσο, οι πυροβολισμοί αυτοι έπεσαν μία ημέρα μετά, την Τρίτη το απόγευμα, από την πτώση άλλων δύο βλημάτων όλμων, που έσκασαν πάλι στην πλευρά των Ισραηλινών, προερχόμενα από την Συρία, τα οποία επίσης θεωρήθηκαν «αδέσποτα».gkolan
Από τους πυροβολισμούς, που έπεσαν την Τετάρτη προς την πλευρά του Ισραήλ δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε τραυματισμοί.

Το Ιράν επιδιώκει να επεκταθεί η ηγεμονία και η επιρροή του στην περιοχή με κάθε κόστος

Ο Σύρος Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Φαχντ Αλ Φρεΐτζ (Fahd Al Freij) έφτασε στο Ιράν την Τρίτη για διήμερη επίσκεψη, την πρώτη από την έναρξη του πολέμου στην Συρία το 2011, και όπως έγινε γνωστό, το Ιράν υποκίνησε την Κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ να επιτεθεί στο Ισραήλ, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τον Σύρο Υπουργό Άμυνας ζητήθηκε να πυροδοτήσει μια πολεμική σύγκρουση στα Υψίπεδα του Γκολάν, ώστε να επεκταθεί η ηγεμονία του Ιράν και η επιρροή του στην περιοχή με κάθε κόστος, ακόμα κι’ αν μια τέτοια επίθεση της Συρίας στο Ισραήλ δεν θα ήταν πράξη συνετή από την πλευρά του Άσαντ, που φαίνεται να χάνει τον τελευταίο καιρό εδάφη από τους τζιχαντιστές μέσα στην Συρία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Κυριακή ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε τέσσερις Άραβες στα Υψίπεδα του Γκολάν, ενώ προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά στα σύνορα Συρίας – Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ