φωτό αρχείου: (c) elliniki-gnomi

«Η Συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί μεγάλη πρόοδο και σημαντική συμβολή στην μάχη κατά των διακινητών»
Τριακόσιοι Γερμανοί Αστυνομικοί και Ειδικοί υπάλληλοι αναμένεται να συνδράμουν τις ελληνικές Αρχές στο έργο καταγραφής και επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Για «μεγάλη πρόοδο» στην μάχη κατά των διακινητών, έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφφεν Ζάϊμπερτ, τονίζοντας, ότι η μετεγκατάσταση Σύριων προσφύγων από την Τουρκία θα ξεκινήσει «άμεσα».
Η μετεγκατάσταση Σύριων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας με την Άγκυρα, θα ξεκινήσει «άμεσα». Αυτό τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, προσθέτοντας, ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Τριακόσιοι Γερμανοί Αστυνομικοί και Ειδικοί υπάλληλοι αναμένεται να συνδράμουν τις ελληνικές Αρχές στο έργο καταγραφής και επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου

Αναφερόμενος στην συμφωνία με την Τουρκία, ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο», υπογραμμίζοντας, ότι πρόκειται για σημαντική συμβολή στην μάχη κατά των διακινητών.
«Από την Κυριακή ξεκίνησε μια νέα φάση της μετανάστευσης», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφφεν Ζάιμπερτ, συμπληρώνοντας, ότι η συμφωνία στέλνει το μήνυμα, πως η προσφορά των διακινητών δεν είναι απλώς ακριβή και επικίνδυνη, αλλά και ανούσια.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι το ερχόμενο διάστημα θα μεταβεί στην Τουρκία ομάδα εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά ζητήματα, που αφορούν στην μετεγκατάσταση των προσφύγων. Παράλληλα, Γερμανοί υπάλληλοι αναμένεται να συνδράμουν και τις ελληνικές Αρχές στο έργο καταγραφής και επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου. Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική πλευρά έχει προτείνει την αποστολή 200 Αστυνομικών και 100 Ειδικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.prosfiges-foto

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ