Μέσω τραπέζης ή κάρτας, των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και της κινητής τηλεφωνίας στις δαπάνες με «πλαστικό χρήμα», για την εξασφάλιση του αφορολογήτου!
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών τείνει να δεχθεί τελικά για εφέτος να συνυπολογίζονται στις δαπάνες με «πλαστικό χρήμα», για την εξασφάλιση του αφορολογήτου, ακόμα και οι δαπάνες για λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και της κινητής τηλεφωνίας!
Αν και το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι οι δαπάνες αυτές θα εξαιρεθούν, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε, πως, επειδή πολλά σούπερ μάρκετ δέχονται πλέον και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να διαχωρίσουν στα στοιχεία, που αποστέλουν στο Υπουργείο Οικονομικών, ποιές πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιές εξόφληση λογαριασμών.

Όλα δείχνουν, πως Θα γίνονται δεκτές και οι πληρωμές με κάρτες των λογαριασμών ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνου, όπου και όπως και αν αυτές γίνονται!

Επειδή το πρόβλημα για την ώρα φαίνεται άλυτο, όπως λένε οι ίδιες πηγές, και το δίλημμα, που είχαν στο Υπουργείο για να προχωρήσουν στην έκδοση των αποφάσεων, που εκκρεμούν, ήταν, είτε να μην γίνονται καν δεκτές οι πληρωμές σε σούπερ-μάρκετ (κάτι που θα δημιουργούσε αναστάτωση), ή να γίνονται δεκτές όλες οι πληρωμές των ΔΕΚΟ και τηλεφωνίας (για λόγους ισότητας για τους υπόλοιπους, που εξοφλούν λογαριασμούς μέσω τραπέζης), αναμένεται να επιλεχθεί η δεύτερη λύση.
Ετσι, μέχρι να βρεθεί τεχνικά η κατάλληλη λύση και για να μην τεθεί σε κίνδυνο το όλο εγχείρημα των πληρωμών μέσω τραπέζης, στο οικονομικό επιτελείο κλίνουν προς την επιλογή, να γίνονται δεκτές και οι πληρωμές με κάρτες των λογαριασμών ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνου, όπου και όπως και αν αυτές γίνονται. Απορρίπτουν δε την λύση, να μην «μετρούν» οι πληρωμές σε σούπερ μάρκετ, ως πολιτικά «αυτοκτονική» για την Κυβέρνηση.
Από το 2018, όμως, θα πρέπει να έχει βρεθεί τρόπος διαχωρισμού των πληρωμών αυτών, όταν γίνονται στα σούπερ-μάρκετ, ώστε τελικώς να εξαιρούνται από αυτές, που γίνονται δεκτές από την Εφορία.