-Στα Βαλκάνια συντελείται μια τεράστια γεωπολιτική αλλαγή, με την «είσοδο» της Ρωσίας σε χώρες, με τις οποίες, είτε έχει σχέσεις, λόγω κοινής καταγωγής , είτε διαθέτει στενές θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως επισημαίνουν έγκυροι διεθνείς πολιτικοί και στρατηγικοί αναλυτές, τα τελευταία χρόνια συντελείται στα Βαλκάνια μια τεράστια γεωπολιτική αλλαγή με την «είσοδο» της Ρωσίας σε χώρες, με τις οποίες, είτε έχει σχέσεις, λόγω κοινής καταγωγής ( Σλάβοι) , είτε διαθέτει στενές θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις ( Ελλάδα).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι χώρες των Βαλκανίων έχουν πολλά άλυτα εθνικά ζητήματα , ενώ η ανεργία, η πολιτική αστάθεια , η εγκληματικότητα και η μαφία οργιάζουν. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την άνοδο του αλβανικού εθνικισμού και την έντονη τουρκική παρουσία, η οποία αποβλέπει στην ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.boulg
Οι πολίτες, λοιπόν, αυτών των χωρών «βλέπουν» με περίσσεια «συμπάθεια» την κάθοδο της Ρωσίας στην περιοχή, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, η οποία παραπαίει από τις
«αξιολογήσεις» των δανειστών, και το μεταναστευτικό ζήτημα. Το κίνημα αυτής της συμμαχίας με την Ρωσία, προς το παρόν βρίσκεται ως αντιπολίτευση στις περισσότερες χώρες.

«Έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες για να ζητήσουμε να εξέλθουμε από το ΝΑΤΟ, αναζητώντας, παράλληλα, την στρατιωτική και την πολιτική ένωση με την Ρωσία»

Στην Βουλγαρία ο αρχηγός του κινήματος «Ατάκα», το οποίο αναβαίνει διαρκώς, ζητά την «απομάκρυνση» της χώρας από το ΝΑΤΟ και στην προσκόλληση στην Ρωσία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, βάσει του οποίου, ο ίδιος δήλωσε, ότι «έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες για να ζητήσουμε να εξέλθουμε από το ΝΑΤΟ, αναζητώντας, παράλληλα, την στρατιωτική και την πολιτική ένωση με την Ρωσία».
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει, ότι «το βουλγαρικό κόμμα «Ατάκα» («Επίθεση») ξεκινά τις προετοιμασίες για να εξέλθει η Βουλγαρία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος, Βόλεν Σιντέρωφ σε μια συνάντηση στο βουλγαρικό «Εθνικό ίδρυμα Πολιτισμού» πριν από την παραδοσιακή τελετή του κόμματος, προς τιμήν της βουλγαρικής εθνικής εορτής, της Ημέρας της Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό.
Ο κ. Σιντέρωφ τόνισε, ότι θα συσταθούν ειδικές επιτροπές σε όλη την Βουλγαρία, που θα επιταχύνουν την εν λόγω διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων, προειδοποίησε ο κ. Σιντέρωφ.

«Σήμερα δεν έχουμε στρατό και ξένα πολεμικά αεροσκάφη διαφυλάττουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο , το οποίο σημαίνει, ότι το κράτος μας δεν «υφίσταται» ως ανεξάρτητη οντότητα»

«Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την αναζήτηση στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με την Ρωσία, η οποία μπορεί να μας σώσει από το φοβερό κύμα των μεταναστών», δήλωσε ο ίδιος.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Βουλγαρία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χωρίς την σύμφωνα γνώμη του βουλγαρικού λαού.
«Σήμερα δεν έχουμε στρατό και ξένα πολεμικά αεροσκάφη διαφυλάττουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο , το οποίο σημαίνει, ότι το κράτος μας δεν «υφίσταται» ως ανεξάρτητη οντότητα», δήλωσε ο κ. Σιντέρωφ, προσθέτοντας ,ότι ελπίζει για μια αναβίωση μιας νέας πατριωτικής πολιτικής ελίτ.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι υποστηρικτές του κόμματός του ξέσχισαν την σημαία της ΕΕ και την ποδοπάτησαν, φωνάζοντας «Κάτω η ευρωπαϊκή Ένωση! Και «κάτω το ΝΑΤΟ».
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αυτή η έξαρση «πατριωτισμού» αποτελεί δικαιολογημένη αντίδραση των Βουλγάρων πολιτών απέναντι στην ιταμή πρόκληση, ειδικά από την πλευρά της ΕΕ, η οποία, σύμφωνα με πολλούς Βουλγάρους, μετέτρεψε την χώρα τους σε ένα υποανάπτυκτο κράτος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ