-Η Γαλλία απέφυγε να κατακρίνει την απόφαση της Γερμανίας, να επαναφέρει τους επιπλέον ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία.

Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Την σχολαστική τήρηση των κανόνων της Συνθήκης του Σένγκεν ζήτησε με χθεσινη ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, η γαλλική Κυβέρνηση, μετά από επικοινωνία, που είχε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, με τον Γερμανό ομόλογό του, Τόμας ντε Μεζιέρ. Η Γαλλία απέφυγε, πάντως, να κατακρίνει την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους επιπλέον ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, λέγοντας, πως η απόφαση ήταν προσωρινή και δεν έκλεισαν τα σύνορα.gallia-shmaia-570
«Οι κανόνες αυτοί προβλέπουν κυρίως την καταγραφή των μεταναστών, που περνούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες της πρώτης εισόδου τους και επειδή δεν τηρήθηκε αυτό, η Γερμανία αποφάσισε να εφαρμόσει προσωρινά ελέγχους στα σύνορά της, χωρίς να προχωρήσει στο κλείσιμό τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Καζνέβ.

Μπερνάρ Καζνέβ: «Ενδυναμώθηκε η κοινή γαλλογερμανική θέση εν όψει της Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες»

Η συνομιλία μεταξύ των δύο Υπουργών «επέτρεψε να ενδυναμωθεί η κοινή γαλλογερμανική θέση» εν όψει της σημερινής Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συνέχισε ο κ. Καζνέβ.
Οι Υπουργοί των Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας «προετοίμασαν μια κοινή ανακοίνωση, που προορίζεται για τους ομολόγους τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπενθυμίζει τις αρχές, τις οποίες υπερασπίζονται, ενώ θα μιλήσουν μαζί στην σύνοδο της Δευτέρας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν επίσης το θέμα της προσφυγικής κρίσης.