Κονσέρτο τρίο εγχόρδων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Atrium.

Στο χαιρετισμό της, η Πρέσβυς της Αυστρίας στην Ελλάδα, κυρία Andrea Ikić-Böhm, τόνισε: “Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε μαζί σας στο όμορφο νησί της Σκιάθου, για αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Ο πολιτισμός είχε ενώσει όλες τις χώρες της Ευρώπης ως συνεκτικός ιστός. Οι Ευρωπαίοι έχουν κοινή πολιτισμική κληρονομιά, εκτιμούν την πλούσια πολιτισμική πολυμορφία τους, η οποία ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαίους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρεσβείας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, για τη διοργάνωση.”skiathos1

Το τρίο εγχόρδων απαρτίζεται από τους καταξιωμένους και λαμπρούς σολίστ, Ezster Haffner, Hebert Kefer και Otmar Muller, οι οποίοι συνδέονται εδώ και 20 χρόνια με μια βαθιά μουσική φιλιά, με εμφανίσεις στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο, Λονδινο, Μπουένος ΑΪρες, Βιέννη, Παρίσι, Αθήνα.

Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν ένα τρίο εγχόρδων υψηλών προδιαγραφών, με πληθωρικό και απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα, σε μουσική σπουδαίων συνθετών, κλασσικών όπως Schubert, Mozart και Händel και σύγχρονων όπως Igudesman και Dohnányi.

Τα μουσικά όργανα των καλλιτεχνών είναι εξαιρετικής ποιότητας και ανήκουν στη Συλλογή Μουσικών Οργάνων της Austrian National Bank, συγκεκριμένα το βιολί της κυρίας Haffner είναι κατασκευασμένο στην Cremona το 1750 από τον Michelangelo Bergonzi, η βιόλα του κυρίου Herbert Kefer είναι του 1784 από τον J.B.Guadagnini και το βιολοντσέλο του κυρίου Othmar Müller είναι κατασκευασμένο από τον Andrea Amati, στην Cremona το 1573.

Το κονσέτρο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, 20:30, στη Μονή Ευαγγελισμού.

Πρόγραμμα:

  • Franz Schubert: Τρίο σε σι μείζονα
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Ντούο για βιολί και βιόλα σε σολ μείζονα
  • Georg-Friedruch Händel / Johan Halvorsen (Passacaglia)
  • Alexey Igudesman (Μουσικό κομμάτι σε ελληνικό στιλ)
  • Ernst von Dohnányi (Divertimento).

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

πληρ. 6938246755, theotzoumas@yahoo.gr

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ή Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, και ιδιαίτερα την Πρέσβη κυρία Andrea Ikić-Böhm για τη δυνατότητα που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στη Σκιάθο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις, τον κύριο Ανδρέα Ποταμιάνο για την πολύτιμη συμβολή του, τον μεγάλο χορηγό κύριο Αλέξανδρο Ευσταθίου του οποίου η προσφορά του ήταν καθοριστική, το ξενοδοχείο Atrium και ιδιαίτερα την κυρία Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, για την προσφορά τους τον κύριο Θανάση Ζούζα το εστιατόριο Exandas και την κυρία Γραμματία Συμιακού, για τη βοήθειά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κύριο Νίκο Σκιαδά και την κυρία Celine Monnier, όπως και τον κύριο Χρήστο Παπακωνσταντίνου την κυρία Μαρία Καλατζή και τον κύριο Αντώνη Κισσουρά.