Έφθασαν προειδοποιήσεις ξένων Μυστικών Υπηρεσιών, ότι η Ειδομένη μπορεί να εξελιχθεί σε …«Υεμένη», ενώ οι Τούρκοι έχουν «στοχοποιήσει»τα νησιά του ελληνικού Αρχιπελάγους, και ιδιαίτερα την Χίο και την Λέσβο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μεγάλη ανησυχία και τεράστια προβλήματα δημιουργεί στην ελληνική Κυβέρνηση η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ειδομένη!
Μάλιστα, οι Μυστικές Υπηρεσίες των δυτικών χωρών προειδοποιούν την χώρα μας, ότι, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα από το ελληνικό κράτος, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος, η Ειδομένη να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να μετατραπεί σε «Υεμένη»!
Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν βάση και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν από τις ελληνικές Αρχές, γιατί οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όχι μόνον παραμένουν αμείωτες, αλλά είναι και πολύ μεγαλύτερες, από εκείνες, που επισήμως ανακοινώνονται.

«Δεν θα αρκεστούμε στην κατάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μικρού νησιού στο Αιγαίο, τύπου Ίμια, αλλά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγάλου κεντρικού νησιού του Αρχιπελάγους»!!

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, αυτές οι ροές εξελίσσονται βάσει οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από το «βαθύ στρατοκρατικό καθεστώς» της Άγκυρας και δεν είναι τυχαίο, πως τα προσφυγικά ρεύματα κατευθύνονται στις «γκρίζες» για την Τουρκία περιοχές του Καστελόριζου και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου, με επίκεντρο την Λέσβο και την Χίο. Πέραν των αξιώσεων, που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων, που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για το Καστελόριζο, είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες και η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Μάλιστα, βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνική Βουλή η Μαρία Δαμανάκη, η Τουρκία προετοίμαζε μεθοδικά την κατάληψη της Χίου. Άλλωστε, οι στρατοκράτες της Άγκυρας χρόνια διατυμπανίζουν: «Δεν θα αρκεστούμε στην κατάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μικρού νησιού στο Αιγαίο, τύπου Ίμια, αλλά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγάλου κεντρικού νησιού του Αρχιπελάγους».

Οι Τούρκοι, όχι μόνον συνεχίζουν να στέλνουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στην Λέσβο και στην Χίο, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη, που περικυκλώνουν τα δυο αυτά νησιά, με αποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση κάτω από την μύτη της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας, όχι μόνον συνεχίζουν να στέλνουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στην Λέσβο και στην Χίο, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που περικυκλώνουν τα δυο αυτά νησιά, με αποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι αυτό το διάστημα δεν κατευθύνουν πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα, επειδή αποφεύγουν κάθε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς θέλουν να την εμφανίζουν μη στρατιωτικοποιημένη.PROSFIGES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ