Η ρευστότητα, που επικρατεί στον βαλκανικό χώρο, μαζί με την δράση του αλβανικού εθνικισμού και την ανερχόμενη ριζοσπαστική απειλή των μουσουλμανικών θυλάκων, αποτελούν πάγια απειλή ασφαλείας για την Ελλάδα!
-Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Τουρκίας στα Βαλκάνια φαίνεται, ότι είναι η μεθοδική απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και η οικονομική «διείσδυση», με σκοπό τον πολιτικό έλεγχο στην Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, σημαντικούς κινδύνους για την χώρα μας προκαλεί η συστηματική πολιτική των αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, την οποία εγκαινίασε -τώρα επίσημα και απροκάλυπτα- η Τουρκία!
Αντικειμενικός σκοπός της πολιτικής αυτής είναι η μεταβολή του εδαφικού status quo, που προβλέπεται από διεθνείς Συνθήκες, με κεντρικό άξονα την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης, καθώς και του νομικού καθεστώτος στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο, που πηγάζει από το Διεθνές Δίκαιο και δη το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι εξελίξεις, που πυροδότησαν οι προσφυγικές ροές, σε συνδυασμό με την κατάσταση, που επικρατεί στο μέτωπο της Συρίας, καθώς και στο εσωτερικό της Τουρκίας, οδήγησαν την διεθνή κοινότητα να επανεξετάσει το ζήτημα των «μαλακών συνόρων», καθώς διαπιστώνεται, πως απειλείται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ασφαλείας από εσωτερικούς και εξωτερικούς μηχανισμούς, που δρουν στα πλαίσια υβριδικών συγκρούσεων ή πολέμων δια πληρεξουσίων.
Έτσι, όπως σημειώνουν οι ειδικοί αναλυτές, σε πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού State Department για την τρομοκρατία (2015) υπογραμμίσθηκε ο ευάλωτος χαρακτήρας και των ελληνικών συνόρων, ο οποίος αποτελεί μία σοβαρή ανησυχία για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις, που επιφέρει η πολυδιάστατη «μεταναστευτική/προσφυγική κρίση».

Η ρευστότητα, που επικρατεί στον βαλκανικό χώρο, μαζί με την δράση του αλβανικού εθνικισμού και την ανερχόμενη ριζοσπαστική απειλή των μουσουλμανικών θυλάκων, αποτελούν πάγια απειλή ασφαλείας για την Ελλάδα!

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι τα κράτη με αδύναμα ή αποτυχημένα και διάτρητα σύνορα μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε πεδίο δράσης ανεξέλεγκτων κατά τόπους δυνάμεων, όπου απαιτείται η κινητοποίηση δυνάμεων επιβολής και καταστολής πιθανών εξεγέρσεων.
Η ρευστότητα, που επικρατεί στο γεωπολιτικό υποσύστημα του βαλκανικού χώρου, μαζί με την δράση του αλβανικού εθνικισμού και την ανερχόμενη ριζοσπαστική απειλή των μουσουλμανικών θυλάκων αποτελούν πάγια απειλή ασφαλείας για την Ελλάδα. Η καθοδήγηση μιας τεράστιας μάζας μουσουλμανικών πληθυσμών θεωρείται από τους ειδικούς αυτούς αναλυτές, η καλύτερη στρατηγική από πλευράς Άγκυρας για τον έλεγχο των δυτικών Βαλκανίων, με στόχο της προώθηση των τουρκικών γεωπολιτικών συμφερόντων.
Η αμφισβήτηση της εσωτερικής έννομης τάξης, η διαιώνιση της ενδοστρέφειας της μειονότητας και η αποτροπή κάθε προοπτικής κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ένταξής της στην τοπική κοινωνία, η «διαπόμπευση» της Ελλάδας, ότι δήθεν απεργάζεται την διαρκή καταπίεση και την εξόντωση των μουσουλμάνων της Θράκης, η αναγωγή της μουσουλμανικής θρησκείας και της τουρκικής γλώσσας σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας, αποτρεπτικά για την οποιαδήποτε μορφής συνύπαρξη ή την συμβίωση με τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής, εντάσσονται στην δημιουργία μιας πραγματικότητας, που παραπέμπει στην «χάραξη» διαχωριστικών γραμμών με αλυτρωτικές βλέψεις.

Η πρώτη και η δεύτερη φάση της «Θεωρίας των Μαλακών» συνόρων στην Δυτική Θράκη

Η δημιουργία παράλληλων θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών κ.α. δομών, όσο και αν ελέγχονται στενά από τις κρατικές δομές, που επαγρυπνούν, μπορεί να πυροδοτήσει ανεπιθύμητες εξελίξεις, όπως αυτές, που έγιναν πρόσφατα στην Γλαύκη της Ξάνθης, την οποία κάποιοι θεωρούν ως την αρχή της πρώτης φάσης της «Θεωρίας των Μαλακών» συνόρων στην Θράκη.
Μάλιστα, ήταν τόσο “θορυβώδης” η ενέργεια, ώστε η Εισαγγελία της Ξάνθης άσκησε δίωξη στον ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε και στον ιμάμη του χωριού, Ερκάν Αζίζογλου, σχετικά με όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά την κηδεία του στρατιώτη, Αχμέτ Κατουνλού, που πνίγηκε, ενώ υπηρετούσε την θητεία του. Μετά από την έρευνα, που έγινε από την Εισαγγελία, σχετικά με την νεκρώσιμη τελετή στην Γλαύκη, ασκήθηκαν διώξεις και ο ψευτομουφτής της Ξάνθης θα δικαστεί με κατηγορίες για αντιποίηση αρχής και ως ηθικός αυτουργός στην απομάκρυνση από την κηδεία του επίσημου μουφτή Σινίκογλου και σε περιστατικά διατάραξης δημόσιας τάξης.tourkia
Η δεύτερη φάση της «Θεωρίας των Μαλακών» συνόρων φαίνεται να αρχίζει με τα πρόσφατα γεγονότα, που έγιναν πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο κέντρο της Ξάνθης, όπου επιτυχώς εντοπίσθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, μέλη εγκληματικών και οργανωμένων παρακρατικών δομών, που διακινούσαν λαθρομετανάστες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι, ότι για πρώτη φορά διακινητές βρέθηκαν σε κέντρο μια πόλης, όπου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί και να συλληφθούν.

Τώρα και οι Βούλγαροι ανησυχούν ιδιαίτερα, φοβούμενοι, μήπως εξεγερθεί η μεγάλη τουρκική μειονότητα στην χώρα τους και δημιουργηθεί μία “ανατολική Ουκρανία σε βουλγαρικό έδαφος”

Το σημαντικότερο, όμως, στην υπόθεση αυτή είναι, ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήσαν και Τούρκοι αξιωματικοί (πρώην η νυν), οι οποίοι, μάλιστα, είχαν στην διάθεση τους για να καλύπτουν τις ενέργειές τους και διπλωματικά έγγραφα! Οι ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και τα κλιμάκια της ΕΥΠ φαίνεται να επικεντρώνουν τώρα την ιδιαίτερη προσοχή τους στην παρουσία των διακινητών αυτών στο κέντρο της Ξάνθης και για τον λόγο, που ρίσκαραν αυτοί να βρεθούν εκεί.
Άλλωστε, Τούρκοι πράκτορες, σε συνεργασία με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, έχουν «προετοιμάσει» το έδαφος εδώ και πολύ καιρό, με την ανοχή των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, καθώς η σημερινή νέο-οθωμανική Τουρκία, με την χρήση του άκρατου νεοτουρκικού εθνικισμού, προσπαθεί να επιβληθεί στην περιοχή, απεργαζόμενη ένα “ριμέϊκ” της «παλιάς καλής οθωμανικής εποχής για τους ίδιους»
Όμως, τα προβλήματα και οι κίνδυνοι αυτοί δεν αφορούν μόνον εμάς, καθώς όλα δείχνουν, πως τώρα έρχεται και η σειρά της Βουλγαρίας, η οποία φιλοξενεί την πολυπληθέστερη τουρκική μειονότητα.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κόμματος DOST της Βουλγαρίας, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, έλαβε, σύμφωνα με έγκυρες βουλγαρικές πληροφορίες, την σαφή εντολή να ξεκινήσει κλιμακούμενες διαμαρτυρίες σε όλη την έκταση στην νότιας Βουλγαρίας, με στόχο την τουρκική ανάμειξη στην βουλγαρική Κυβέρνηση και την περαιτέρω τουρκική διείσδυση στην περιοχή άυτή. Τώρα, οι Βούλγαροι ανησυχούν ιδιαίτερα και φοβούνται, μην τυχόν εξεγερθεί η μεγάλη τουρκική μειονότητα στην χώρα τους και δημιουργηθεί μία «ανατολική Ουκρανία σε βουλγαρικό έδαφος»

Το σχέδιο του Ερντογάν στα Βαλκάνια φαίνεται, ότι είναι η μεθοδική απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και η οικονομική «διείσδυση», με σκοπό τον πολιτικό έλεγχο στην Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και, φυσικά, στην Αλβανία

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του τουρκικού κόμματος DOST, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Lyutvi Mestan και τρεις βουλευτές του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος .
Όπως αναφέρουν βουλγαρικά δημοσιεύματα, ο κ. Mestan έχει επισκεφθεί την Τουρκία αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια και κάθε φορά η επίσκεψή του εκεί είχε άμεση σχέση με γεγονότα στο εσωτερικό της Βουλγαρίας.
Ο ίδιος συνάντησε τον Ερντογάν και τον «συνεχάρη » για την εκλογή του ως Προέδρου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Σημειώνεται, ότι ο ηγέτης του τουρκικού κόμματος στην Βουλγαρία είχε αποβληθεί από το κόμμα DPS για ένα διάστημα, αφού είχε εκφράσει την άποψη, ότι καλώς καταρρίφθηκε το ρωσικό Su-24 από τουρκικά F-16 στην Συρία, παίρνοντας «θέση» στην διαμάχη Μόσχας-Άγκυρας για το θέμα αυτό.
Δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, αναφερόμενο στην ατζέντα των δύο πλευρών, τόνισε, ότι «το θέμα, που συζητήθηκε, δεν ήταν σαφές», επισημαίνοντας, ότι πίσω από τέτοιες «συναντήσεις» ετοιμάζονται πολλά και διάφορα , ειδικά από την Άγκυρα .
Όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές, το σχέδιο του Ερντογάν και της Τουρκίας στα Βαλκάνια φαίνεται, ότι είναι η μεθοδική απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και η οικονομική «διείσδυση», με σκοπό τον πολιτικό έλεγχο στην Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και, φυσικά, στην Αλβανία.

“Υπάρχει το πιθανό ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας νέος Βαλκανικός Πόλεμος, ο τρίτος Βαλκανικός Πόλεμος μετά τους δύο, που έγιναν το 1912-13, με αιτία τον τουρκικό επεκτατισμό και αφορμή τον συνεχώς αυξανόμενο αλβανικό εθνικισμό”!

Σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διπλωματικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, υπάρχει, πλέον, το πιθανό ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας νέος Βαλκανικός Πόλεμος, ο τρίτος Βαλκανικός Πόλεμος μετά τους δύο, που έγιναν το 1912-13, με αιτία τον τουρκικό επεκτατισμό και αφορμή τον συνεχώς αυξανόμενο αλβανικό εθνικισμό.
Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα, αναλυτές Μυστικών Υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU, κανουν αναφορές για ενδεχόμενη ανάφλεξη στο Κοσσυφοπέδιο, την Βοσνία, και την ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων της Τουρκίας και της Αλβανίας.
Όπως εκτιμούν οι αναφορές αυτές, μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει, ενδεχομένως, τα κράτη Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ στο να συνάψουν στρατιωτική συμμαχία και να δημιουργήσουν ένα «ορθόδοξο τόξο», για να αντιμετωπίσουν την κυοφορούμενη προσπάθεια δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», που ενισχύει η Τουρκία, για να υλοποιήσει το μακροπρόθεσμο σχέδιό της. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται και προωθείται εδώ και χρόνια από την Άγκυρα, με σκοπό να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να πάρουν μια “ρεβάνς” και να ξαναπατήσουν τα εδάφη, τα οποία σε όλα τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας αναφέρονται ως «τουρκικά», γαλουχώντας ολόκληρες γενιές και γενιές .
Μάλιστα, Σέρβοι ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενες τέτοιες εξελίξεις στα Βαλκάνια στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ πριν έναν μήνα και ο επικεφαλής Τσέχος στρατηγός της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για την περιοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ