-Έβαλαν στο στόχαστρό τους τις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια, ζητώντας περικοπές έως και κατά 30%!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ενώ η Κυβέρνηση δείνει να είναι «παγωμένη» από τις αποφάσεις του Eurogroup, στο οποίο, αν και διαπιστώθηκε πρόοδος, απαιτήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι δανειστές έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρό τους τους συνταξιούχους, για τους οποίους ζητούν περικοπές και μειώσεις των αποδοχών τους!
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η Κομισιόν και το ΔΝΤ απαιτούν τώρα την μείωση έως και 30% στις συντάξιμες αποδοχές, ενώ θα ακολουθήσει το τέλος των ειδικών μισθολογίων, γεγονός, που θα σημαίνει μείωση των αποδοχών για περίπου 200.000 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων θα αρχίσει να συζητείται από την Μεγάλη Δευτέρα και αποτελεί νέο μεγάλο πονοκέφαλο για την Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει, προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, να υποχωρήσει γι’ ακόμη μια φορά από τις «κόκκινες γραμμές», που έχει θέσει.
Πάντως, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η τροπή αυτή ενδέχεται να δρομολογήσει εσπευσμένα σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, με ενισχυμένη την πιθανότητα διενέργειας νέου δημοψηφίσματος ή εκλογών.

 

euro-nea