– Ή Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των χωρών αυτών, ενώ θα συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας των χωρών αυτών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση!

Σε 15 ανέβασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον αριθμό των χωρών, στις οποίες έχουν κυκλοφορήσει τα μολυσμένα με το εντομοκτόνο fipronil αυγά, που αποτελούν βόμβα για την υγεία εκατομμυρίων πολιτών στην Ε.Ε.!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, οι χώρες αυτές είναι οι εξής:

Σουηδία, Γαλλία, Βρετανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία. Σλοβενία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Δανία.

Στον κατάλογο των χωρών, που διαπιστώθηκε, ότι έχουν λάβει μολυσμένα αυγά, δεν βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά περιλαμβάνονται, επίσης, η Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ.

Νωρίτερα από τις Βρυξέλλες είχε γίνει γνωστό, ότι θα συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας των χωρών αυτών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Πρότεινα την σύγκληση σύσκεψης υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών καθώς και των εκπροσώπων των Υπηρεσιών διατροφικής ασφάλειας των εμπλεκομένων κρατών-μελών, μόλις θα έχουμε όλα τα στοιχεία στην διαθεσή μας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, Βιτένις Αντριουκάιτις, σε γραπτό του μήνυμα, αφού συζήτησε το θέμα με τους Υπουργούς της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.