Ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος ( DHW ) στο συμβούλιο «ενσωμάτωση δια μέσου της επαγγελματικής κατάρτισης».

Κολωνία , Μάιος 2014. “Με μεγάλη μου χαρά αποδέχομαι την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω ενεργά στην επιτροπή της πρωτοβουλίας «ενσωμάτωση δια μέσου της επαγγελματικής κατάρτισης» των γερμανικών βιοτεχνικών επιμελητηρίων. Για τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW η πρόσκληση για συμμετοχή σε αυτήν την επιτροπή αποτελεί αναγνώριση της πολλαπλής του εμπειρίας αλλά και της προσφοράς του στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων που πολλές φορές έχουν πραγματοποιηθεί και σε συνεργασία με βιοτεχνικά επιμελητηρία όπως αυτό της Κολωνίας . Η επαγγελματική εκπαίδευση βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του DHW όχι μόνο σε σχέση με νέους και γονείς με μεταναστευτική προέλευση, αλλά και στα πλαίσια των γερμανο- ελληνικών σχέσεων γενικά» , δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο- Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ( DHW ) στον τύπο . Των δηλώσεων αυτών προηγήθηκε ο διορισμός του Αντιπροέδρου του DHW Φαίδωνος Κοτσαμπόπουλου από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης της Γερμανικής Βιοτεχνίας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κολωνίας Χανς Πέτερ Βόλζαϊφερ στην παραπάνω επιτροπή προσωπικοτήτων της γερμανικής βιοτεχνίας.
Η βιοτεχνία φέρει στην Γερμανία μεγάλο μέρος της συνολικής κοινωνικής ευθύνης και ενσωματώνει περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας ανθρώπους με μεταναστευτικό ιστορικό στην γερμανική αγορά εργασίας . Οι γλωσσικές , δημιουργικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες των ατόμων με ιστορικό μετανάστευσης θεωρούνται από τις βιοτεχνίες της Γερμανίας ισχυρά πλεονεκτήματα και ανθρώπινος εμπλουτισμός. Έτσι η βιοτεχνία θέλει να κερδίσει και κεντρίσει το ενδιαφέρον γι αυτήν σε περισσότερους νέους ανθρώπους αυτής της κατηγορίας παγγερμανικά. Η νεοσυσταθείσα επιτροπή προσωπικοτήτων στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ενσωμάτωση δια μέσου της επαγγελματικής κατάρτισης στην βιοτεχνία» έχει ως στόχο να υποστηρίξει την δικτύωση σ΄αυτόν τον τομέα και να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ενσωμάτωση ακόμη περισσοτέρων ατόμων με μεταναστευτικό ιστορικό.

Ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW με έδρα την Κολωνία. Σαν γιατρός ακτινολόγος διατηρεί με άλλους ιατρούς κέντρο απεικονιστικής ιατρικής στην Κολωνία όπου απασχολεί άτομα εννέα διαφορετικών εθνικοτήτων. Είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου Καρκίνου του Πνεύμονα Κολωνίας. Έχει γεννηθεί στο Κάϊρο όπου αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Καΐρου και την Αμπέτειο Σχολή και μετέπειτα σπούδασε στα πανεπιστήμια Καΐρου και Ντίσελντορφ. Ομιλεί και γράφει πέντε γλώσσες: ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και αραβικά.

DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους μέσω του ΣΑΕ με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
Ο DHW είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.

CODJAMBOPOULO (DHW) IM BEIRAT INTEGRATION DURCH AUSBILDUNG IM HANDWERK

Köln, Mai 2014. „Es ist mir eine große Freude und Ehre, am Beirat der Initiative „Integration durch Ausbildung im Handwerk“ teilnehmen und mitwirken zu können. Für die DHW bedeutet diese Nominierung die Anerkennung der vielfachen Expertise, die die Organisation in mehreren Projekten, teilweise in Mitträgerschaft mit der HWK Köln z.B., erworben hat. Die berufliche Bildung ist seit Jahren eins der wichtigsten Themen der DHW-Aktivitäten nicht nur in ihrer Arbeit mit Jugendlichen und Eltern mit Migrationshintergrund sondern auch im deutsch-griechischen Verhältnis“ betonte der Vizepräsident der Deutsch-Hellenischen Wirtschaftsvereinigung (DHW) Phedon Codjambopoulo gegenüber der Presse. Vorausgegangen war die Berufung von Codjambopoulo im neugegründeten Beirat „Integration durch Ausbildung im Handwerk“ durch den Präsidenten des Zentralverbandes des Deutschen Handwerks und Kölner HWK-Präsidenten Hans Peter Wollseifer.

Das Handwerk trägt gesamtgesellschaftliche Verantwortung und integriert wie kaum ein anderer Wirtschaftsbereich Menschen mit Migrationsgeschichte durch Ausbildung in die Gesellschaft Deutschlands. Insbesondere die sprachlichen, kreativen und interkulturellen Fähigkeiten von Menschen mit Migrationsgeschichte sieht das Handwerk als Bereicherung. Deshalb will das Handwerk bundesweit noch stärker um diese jungen Menschen werben. Der Beirat im Rahmen der Initiative „Integration durch Ausbildung im Handwerk“ soll das Netzwerk unterstützen und Impulse für die weitere Integration von Menschen mit Migrationsgeschichte geben.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ